Д-р Мария Николова, дм, Диетолог, София | Супердок

Д-р Мария Николова, дм

Диетолог

София

· 15 - 20 години опит
Най-ранен свободен час

Д-р Мария Николова е специалист диетолог в София с над 15 години опит. Научните й интереси са в областта на новоразвиващото се направление от науката за хранене – нутригеномика и нутригенетика, затлъстяване и свързаните с него метаболитни заболявания, микродефицитни състояния, хранене и имунитет, хранителни алергии и интолеранси, детско хранене, оценка на хранителен прием и хранителен статус. Д-р Николова има над 70 научни участия и публикации у нас и в чужбина.

Образование

Завършва Медицински университет София през 2004 г., като в периода 2001-2002 г. се обучава в Медицински Университет – Виена, Австрия. Придобива специалност Хранене и диететика през 2008 г. През 2018 г. успешно защитава докторат на тема: Проучване на серумните нива на 25-ОН витамин D при лица със затлъстяване и наднормено тегло и връзката с хранителния прием, антропометрични и метаболитни показатели.

Допълнителни квалификации

- Член на български и международни научни организации.

Биография

От 2005 г. д-р Николова работи като диетолог и като асистент в Катедра "Хигиена, Медицинска Екология и Хранене" към Медицински университет София. Обучава студенти по медицина, дентална медицина и фармация по хранене и хигиена и лекари, специализиращи "Хранене и диететика". Към момента е част и от екипа специалисти на ДКЦ Вита База 2 София.

Повече информация
vita.bg
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час за преглед

ДКЦ Вита База 2

София · ул. Филип Кутев 10 · Телефон: 024522000 · 0889922000

Работи с деца
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Работи безкасово със застрахователи:
ДЗИ