Проф. Георги Христов, дм, Алерголог, Вътрешни болести, София | Супердок

Проф. Георги Христов, дм

Алерголог, Вътрешни болести

Над 30 години опит
София
Най-ранен възможен час:

Обща информация

Проф. Георги Христов е специалист по алерголог в София с над 30 години опит. Професионалните и научните му интереси са в сферата на: бронхиална астма и алергично възпаление, бронхиална астма и връзката й с алергичен ринит и ХОББ, противовъзпалителни свойства на антихистаминовите препарати, епидемиология

на алергичните болести и бронхиалната астма, фармакоикономика на бронхиалната астма, ценообразуване, реимбурсиране и използване на медикаментите, регулация на фармацевтичния пазар, обществено здраве и здравен мениджмънт и оценка на здравните технологии.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1987 г. и придобива специалности по Вътрешни болести и Алергология и клинична имунология. През 1995 г. специализира клинична алергология и имунология в лаборатория по алергология към Университетска болница Грьонинген, Холандия. През 2005 г. придобива степен магистър по Обществено здраве и здравен мениджмънт към Медицински университет София и научна и образователна степен “доктор”. През 2008 г. получава научното звание „доцент“, а през 2015 г. заема академичната длъжност „професор“.

Допълнителни квалификации

- Член на Национално сдружение по здравна политика и мениджмънт, Българско дружество по алергология, Български лекарски съюз, Европейска академия по алергология и клинична имунология, European Public Health Association и International Society of Pharmacoeconomics and Outcome Research;
- Главен редактор на Medical Magazine с над 120 публикации в наши и международни списания и участия в научни прояви и научни проекти;
- Учредител и председател на УС на Българския алианс за клинична и приложна алергология и член на УС на Българския алианс за персонализирана и прецизирана медицина.

Биография

От 1988 г. проф. Христов е младши асистент в катедрата по Алергология към Научен Институт по Вътрешни Болести, от 1992 г. е старши асистент, а от от 1999 г. до 2008 г. е главен асистент в Клиничния Център по Алергология на Медицински университет София. От 2014 г. до 2017 г. е ръководител катедра Оценка на здравните технологии, Факултет по обществено здраве в Медицински университет София. Към момента е част и от екипа на ДКЦ Вита София.

Повече информация
vita.bg
Потвърдени мнения на пациенти
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!
София
ул. Филип Кутев 10
Телефон: 0889922000
Неделя
21.07.2019
Понеделник
22.07.2019
Вторник
23.07.2019
Няма свободни часове за онлайн резервация в избраните дни.
Най-ранният свободен час е на:
Допълнителна информация:

Моля, на прегледа носете с Вас предходната медицинска документация, с която разполагате.