Проф. Георги Христов, дм, Алерголог, София | Супердок

Проф. Георги Христов, дм

Алерголог

Над 30 години опит
София
Най-ранен възможен час: петък в 15:30

Обща информация

Проф. Георги Христов е специалист по алерголог в София с над 30 години опит. Професионалните и научните му интереси са в сферата на: бронхиална астма и алергично възпаление, бронхиална астма и връзката й с алергичен ринит и ХОББ, противовъзпалителни свойства на антихистаминовите препарати, епидемиология на алергичните болести и бронхиалната астма, фармакоикономика на бронхиалната астма, ценообразуване, реимбурсиране и използване на медикаментите, регулация на фармацевтичния пазар, обществено здраве и здравен мениджмънт и оценка на здравните технологии.
Образование

Завършва Медицински университет София през 1987 г. и придобива специалности по Вътрешни болести и Алергология и клинична имунология. През 1995 г. специализира клинична алергология и имунология в лаборатория по алергология към Университетска болница Грьонинген, Холандия. През 2005 г. придобива степен магистър по Обществено здраве и здравен мениджмънт към Медицински университет София и научна и образователна степен “доктор”. През 2008 г. получава научното звание „доцент“, а през 2015 г. заема академичната длъжност „професор“.

Допълнителни квалификации

- Член на Национално сдружение по здравна политика и мениджмънт, Българско дружество по алергология, Български лекарски съюз, Европейска академия по алергология и клинична имунология, European Public Health Association и International Society of Pharmacoeconomics and Outcome Research;
- Главен редактор на Medical Magazine с над 120 публикации в наши и международни списания и участия в научни прояви и научни проекти;
- Учредител и председател на УС на Българския алианс за клинична и приложна алергология и член на УС на Българския алианс за персонализирана и прецизирана медицина.

Биография

От 1988 г. проф. Христов е младши асистент в катедрата по Алергология към Научен Институт по Вътрешни Болести, от 1992 г. е старши асистент, а от от 1999 г. до 2008 г. е главен асистент в Клиничния Център по Алергология на Медицински университет София. От 2014 г. до 2017 г. е ръководител катедра Оценка на здравните технологии, Факултет по обществено здраве в Медицински университет София. Към момента е част и от екипа на ДКЦ Вита София.

Повече информация
vita.bg
Потвърдени мнения на пациенти
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Като цяло не получих резултатът, на който се надявах. Отношението беше незаинтересовано. Платих не малка сума за преглед, който се състоеше в това да си кажа сипмтомите, лекарят да ги напише на лист и да му сложи печат.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Малко е пестелив на обяснения. Трябва да му задаваш въпроси, за да получиш информацията, която ти е необходима. Проблема е дали знаеш какви въпроси да зададеш. Спазва си часовете и не се чака.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Ползвах услугите на д-р Христов в качеството си на алерголог. Времето за изчакване е кратко! Отношението бе надменно и непрофесионално. Относо прегледа, не използва конткретени пояснения и не даде подробни обстоятелства за лечението. Обща оценка - по-скоро не задоволителна!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
София
ул. Филип Кутев 10
Телефон: 0889922000
Избор на по-далечна дата
Вторник
12.11.2019
Сряда
13.11.2019
Четвъртък
14.11.2019
Няма свободни часове за онлайн резервация в избраните дни.
Най-ранен свободен час:
Допълнителна информация:

Моля, на прегледа носете с Вас предходната медицинска документация, с която разполагате.