плюс Абонирай се

Д-р Елена Петкова

Алерголог

София

· 15 - 20 години опит
Най-ранен час: Днес в 12:30

Д-р Елена Петкова е специалист по Клинична алергология в София с над 19 години медицински опит. Извършва прегледи, алергологични тестове, функционална диагностика и лечение на пациенти с алергични заболявания (остра и хронична уртикария, атопичен дерматит, алергичен ринит, бронхиална астма, респираторна, медикаментозна, хранителна и инсект алергия, наследствен и придобит ангиоедем). Д-р Петкова преглежда деца над 3 години.

Образование

Завършва Медицински университет Варна през 2005 г. През 2015 г. придобива специалност Клинична алергология и имунология към Медицински университет София. Към момента е докторант към Медицински университет София, Катедра по алергология в областта на научната специалност Алергология и имунопатология по проблема: Оценка на влиянието на някои фактори върху клиничния ход на болестта при пациенти с уртикария.

Квалификации
 • Член на Българско дружество по алергология, Европейска академия по алергология и клинична имунология (EAACI), където е член на Работна група по имунотерапия за периода 2017-2019 г. и член на дерматологична секция за периода 2019-2021 г., както и член на Менторска програма към EAACI за развитие на млади специалисти в областта на алергологията;
 • Член на редакторската колегия на официалния орган на БДА, научното списание: Алергии, хиперсензитивност и астма от 2012 г.;
 • Автор е на множество научни статии, публикувани в международно признати, реферирани медицински журнали.
Биография

От 2012 г. д-р Петкова е преподавател към Катедра по алергология, УМБАЛ Александровска. От 2011 г. работи в Клиниката по алергология на УМБАЛ Александровска, София. Практикувала е в ДКЦ Александровска. От 2020 г. е част и от екипа специалисти на ДКЦ Конвекс. Осъществява прегледи на български, английски, немски и руски език.

Допълнителна информация
medconvex.bg

Потвърдени мнения на пациенти

 • Обща оценка
 • Време за изчакване
 • Отношение
Рейтинг
7 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Много професионално и мило отношение.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Много добър лекар. Определено има подход към децата.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

ДКЦ Конвекс

София · ул. Синанишко езеро 11А · Телефон: 029051970 · 0882753069
Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

При предстоящо кожно-алергично тестуване е необходимо преустановяване на антихистаминовата терапия за срок от 3 дни. Носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате. Пациентите на ДКЦ Конвекс могат да използват паркинга на МОЛ България, който се намира в близост.

Безкасови прегледи със застрахователи
Групама
 • Първичен преглед 70,00 лв.
 • Вторичен преглед 40,00 лв.
 • Кожно-алергична проба 3,00 лв.
 • Функционално изсл. на дишането 30,00 лв.
 • Бронходилататорен тест- БДТ 60,00 лв.