Проф. Пламен Кинов, дм, Ортопед, София | Супердок

Проф. Пламен Кинов, дм

Ортопед

София

· 25 - 30 години опит
Най-ранен свободен час
понеделник в 18:00
Проф. Пламен Кинов е специалист ортопед в София с над 25 години опит. Извъpшвa диaгностикa и лeчeниe нa пaциeнти cъс заболявания и травми на опорно-двигателния апарат: бoлки в cтaвитe, нaвяxвaния, счупвания, артрози, възпaлитeлни и дегенеративни cъcтoяния, както и ехография на стави, вътреставни апликации на медикаменти, ПРП терапия, компютърен 3D анализ и планиране на оперативни и лабораторни интервенции. Автор е над 200 научни публикации. Проф. Кинов не преглежда деца.
Образование

Завършва с отличие Медицински университет Плевен през 1995 г. Своята специалност Ортопедия и травматология придобива през 2004 г. През 2007 г. защитава докторска дисертация на тема: "Асептично разхлабване на тазобедрена артропластика". През 2010 г. се хабилитира като доцент по Ортопедия и травматология, а през април 2016 г. като професор.

Допълнителни квалификации

- Специализира в Германия, Австрия, Италия, САЩ и Англия в областта на: Ендопротезиране на колянна става и тазобедрена става, Миниинвазивно и ревизионно ендопротезиране, Съхраняващи операции, Оперативно лечение на фрактури, Предоперативно планиране на операция, Лечение на коксартроза, гонартроза, остеопороза;
- Член на Българска ортопедична и травматологична асоциация, Съюз на учените в България, Европейска федерация на националните ортопедични асоциации (EFORT), Американска асоциация на ортопедичните хирурзи (AOSS) и Европейско дружество по хирургия на тазобедрена става (EHS).

Биография

От 1999 г. проф. Кинов е асистент, а през 2013 г. става Началник на Клиниката по Ортопедия и травматология към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" София. От 2010 г. завежда сектор ендопротезиране. Основател е и част от екипа специалисти на Ортопедичен център Кинов София. Владее английски, руски, немски, френски и италиански език.

Повече информация
ortho-centre.com
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час за преглед

Ортопедичен център Кинов

София · бул. Княз Ал. Дондуков 135, вх. 2 ет. 2 · Телефон: 0876555338

Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате. При преглед след операция, рентгеновата снимка е задължителна в периода на контролните прегледи. Проф. Кинов работи безкасово с "Животозастрахователен институт“.

Цени
  • Първичен преглед 70 лв.
  • Вторичен преглед 50 лв.