Изследване на костна плътност (остеоденситометрия), МЦ Д-р Атанасов, Изследване, София | Супердок

Изследване на костна плътност (остеоденситометрия), МЦ Д-р Атанасов

Изследване

София

Най-ранен час
понеделник в 9:00

МЦ Д-р Атанасов разполага с най-модерния апарат за изследване за костна плътност - Lunar Prodigy Pro на General Electric. Изследването се провежда по златния стандарт за определяне на костна плътност на цяло тяло. Методът е бърз, точен и световно признат. Освен изследването на костната плътност на гръбначен стълб и бедрени шийки, уникалното при нас е възможността за изследване на костна плътност около поставена изкуствена тазобедрена или колянна става, установяване на компресионни прешленни счупвания, изследване при деца, както и изследване на целотелесен състав - Total Body Composition.

Образование

Анализът на костната плътност се прави от д-р Атанасов, който след това Ви дава насоки за начин на живот и хранене, а при наличие на остеопороза Ви насочва за лечение към съответния специалист ендокринолог / ревматолог.

Квалификации

Изследването се препоръчва при постменопаузални жени и при мъже над 65г. Провежда се при анамнеза за предшестваща фрактура, при фамилна анамнеза за остеопороза, физически слаби лица, пушачи, пациенти подлагани на лечение с кортикостероиди, заседнал начин на живот, употреба на контрацептиви, недостиг на естрогени в млада възраст, повишена консумация на алкохол, висок прием на кофеин, ниско съдържание на калций в диетата, хипертиреоидизъм, ревматоиден артрит и др.

Биография

Препоръчва се ежегодно изследване на костната плътност. Моля, носете старите си изследвания!

Допълнителна информация
eurohealth.bg

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 оценка
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Прекрасно отношение, професионализъм, без губене на време за изчакване. Модерна техника за изследване на остеопороза!

Запази час

МЦ Д-р Атанасов

София · ул. Ген. Никола Жеков 22, бл. Бриз · Телефон: 0884735050

Важна информация

Изследването за остеопороза се провежда с най-модерен апарат Lunar Prodigy Pro / General Electric, USA/. Стандартно се изследват гръбначен стълб и бедрени шийки, като освен това има опции за изследване на костната плътност около изкуствени стави, на дистален радиус, целотелесно сканиране Total Body.