Доц. Емил Манов, дм, Кардиолог, Вътрешни болести, София | Супердок

Доц. Емил Манов, дм

Кардиолог, Вътрешни болести

София

· 25 - 30 години опит
Най-ранен час
понеделник в 16:40

Доц. Емил Манов е специалист кардиолог в София с над 25 години опит и професионални интереси в областта на функционалната и образна диагностика в кардиологията, диагностика, оценка и проследяване на пациенти с ритъмни нарушения, артериална хипертония, сърдечна недостатъчност, оценка на кардиологичния риск при хора, предвиждащи интензивна физическа активност, интердисциплинарните медицински проблеми. Извършва ехокардиография, трансезофагеална ехокардиография, стрес ЕхоКГ, холтер ЕКГ мониториране, амбулаторно мониториране на артериалното налягане и др. Доц. Манов не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София и има придобити специалности Вътрешни болести и Кардиология. Защитава образователна и научна степен "Доктор по медицина". В периода от 1993 г. до 1994 г. доц. Манов е стажант-лекар към Университетска болница Cochin Port Royal, Париж, Франция. От 2012 г. е доцент към Клиника по кардиология на Катедра по пропедевтика на вътрешните болести, Медицински Университет София.

Квалификации

- Експертно ниво по Ехокардиография;
- Завършени множество международни квалификационни обучения и практики;
- Член на Български лекарски съюз, Дружество на Кардиолозите в България, Българска лига по хипертония, Европейска кардиологична асоциация и Европейско дружество по хипертония;
- Участие в многобройни национални и международни конгреси и семинари по специалността.

Биография

От 1995 г. до 2006 г. доц. Манов е асистент към Клиника по кардиология на Катедра по пропедевтика на вътрешните болести към УМБАЛ "Александровска" София. От 2006 г. до 2012 г. е главен административен асистент в Клиниката по кардиология на КПВБ към УМБАЛ "Александровска" София, а от 2003 г. до момента е Началник сектор за функционална диагностика към същата клиника. Част е и от екипа специалисти на Градска кардиология София. Владее френски и английски език.

Допълнителна информация
www.citycardiology.eu

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 оценка
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

Градска Кардиология

София · ул. Димитър Хаджикоцев 35 · Телефон: 882895659

Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.