Проф. Виолета Димитрова, дм, Акушер-гинеколог, София | Супердок

Проф. Виолета Димитрова, дм

Акушер-гинеколог

София

· Над 30 години опит
Най-ранен час: 21 октомври 16:00

Проф. Виолета Димитрова, дм е специалист акушер-гинеколог в София с над 40 години медицински опит. Водещ специалист е по проблемите на високорисковата бременност. Практиката ѝ е насочена към пренаталния скрининг, ехографската диагностика и инвазивната пренатална диагностика. Проф. Димитрова не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1982 г. и има придобита специалност Акушерство и гинекология. През 2002 г. придобива научна и образователна степен "доктор" след защита на дисертационен труд във връзка с пренаталния скрининг за синдром на Даун. През 2012 г. завършва магистърска програма по специалност Обществено здраве и здравен мениджмънт.

Квалификации
  • 2 средносрочни специализации в Израел и САЩ;
  • Множество квалификационни курсове: Колпоскопия и ултразвукова диагностика; Фетална ултразвукова диагностика; Разширен скрининг на фетални кардиални аномалии-видеотренинг; Вродени аномалии и фетална ехокардиография; 3D и 4D ултразвук в акушерството и гинекологията; Фетални аномалии: глава и сърце; Доплер в клиничното акушерство; Скрининг и изследване в първия триместър; Курс за напреднали по фетална медицина;
  • Съавтор на 123 статии в чужди и български списания, на 2 учебника, на 8 колективни монографии;
  • Член на Български лекарски съюз.
Биография

От 1982 г. до 1986 г. проф. Димитрова работи в Бобов дол и Благоевград. От 1986 г. практикува в СБАЛАГ Майчин дом, а от 2007 г. е доцент към Катедра по акушерство и гинекология. Била е научен ръководител на двама успешно защитили редовни докторанти. Член е на управителен съвет на Българско дружество по акушерство и гинекология и председател на управителен съвет на Българска асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Фемина София. Владее английски и руски език.

Допълнителна информация
mcfemina.com

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
8 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Останах доволна от прегледа при проф. Димитрова. Пристигнах 5 минути преди часа, който бях запазила, и влязох веднага, не се е налагало да чакам. Проф. Димитрова беше много внимателна и старателно извърши прегледа, а също отговори изчерпателно на въпросите, които ми изникнаха.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

МЦ Фемина

София · ул. Дунав 47 · Телефон: 0889030595 · 029833020 · 029835797
javascript loading
Важна информация

Женска консултация и фетална морфология не се покриват безкасово от застраховател. Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Безкасови прегледи със застрахователи
Доверие Евроинс