I Quit Smoking (IQS) с д-р Ваня Мацанова, Физиотерапевт, Изследване, София | Супердок

I Quit Smoking (IQS) с д-р Ваня Мацанова

Физиотерапевт, Изследване

20 - 25 години опит
София
Най-ранен възможен час:

Обща информация

Терапевтичната система IQS се осъществява от д-р В. Мацанова, лекар-физиотерапевт. Стартира с интервю за физическото състояние на клиента и психологически тест. Данните се въвеждат в специален софтуер и се анализират, като системата изготвя строго индивидуализирана терапия според степента на зависимост на пушача. I Quit Smoking (Аз отказах цигарите) се основава на принципите на аурикулотерапията и се осъществява с помощта на уреда R.I.S.E. (Reflection Instrument Scanning Electropulse), който е международно патентован продукт. IQS дава трайни положителни резултати в 85% от случаите.
Образование

IQS процедурите са 4 на брой в рамките на 6 месеца. Стимулирането на индивидуалните невро-рефлекторни точки на всеки отделен пациент помага за разпадане на никотиновите молекули, натрупани в организма при пушене, и засилва отделянето на ендогенни вещества от организма наречени бета-ендорфини. Последните обгръщат никотиновите рецептори и молекули и спират усещането за никотинов глад. IQS е разработен на базата на научни и медицински изледвания. По този начин се осъществява един естествен процес, който не е стресов за организма, не води до напълняване и нервност.

Допълнителни квалификации

Д-р Ваня Мацанова завършва Медицински университет София през 1998 г. Придобива специалност Физикална и рехабилитационна медицина през 2010 г. и има следните допълнителни квалификации:
- Kурсове по лазертерапия, електродиагностика и електростимулации, постизометрична релаксация и акупунктура;
- Интереси в областта на рефлексотерапията и повлияване на болката и метаболизма чрез нея;
- Участие в национални конгреси и семинари по специалността.

Биография

В периода от 1999 г. до 2000 г. д-р Мацанова работи като лекар-диетолог към МБАЛ Национална кардиологична болница София. От 2001 г. до 2007 г. е лекар-ординатор в ортопедично-рехабилитационно отделение на Специализираната болница за долекуване и продължително лечение в Панчарево. От 2007 г. д-р Мацанова работи в Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ "Царица Йоанна" (ИСУЛ) София. Към момента е част и от екипа специалисти на ДКЦ Асцендент София, където прилага метода IQS. Владее английски, руски и френски език.

Повече информация
www.ascendent.bg
Потвърдени мнения на пациенти
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!
София
ул. Бачо Киро 47
Телефон: 029839494 , 0885542079
Вторник
17.09.2019
13:00
зает
14:00
зает
15:00
зает
Сряда
18.09.2019
Четвъртък
19.09.2019
Допълнителна информация:

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.