Д-р Ваня Мацанова-Симова IQS Bulgaria (I Quit Smoking), Физиотерапевт, София | Супердок

Д-р Ваня Мацанова-Симова IQS Bulgaria (I Quit Smoking)

Физиотерапевт

София

· 20 - 25 години опит
Най-ранен час: Днес в 13:00

Терапевтичната система IQS се осъществява от д-р Ваня Мацанова, лекар-физиотерапевт. Стартира с интервю за физическото състояние на клиента и психологически тест. Данните се въвеждат в специален софтуер и се анализират, като системата изготвя строго индивидуализирана терапия според степента на зависимост на пушача. I Quit Smoking (Аз отказах цигарите) се основава на принципите на аурикулотерапията и се осъществява с помощта на уреда R.I.S.E. (Reflection Instrument Scanning Electropulse), който е международно патентован продукт. IQS дава трайни положителни резултати в 85% от случаите.

Healee
Д-р Мацанова-Симова IQS Bulgaria (I Quit Smoking) провежда и онлайн консултации – може да се свържете с нея в приложението Healee.
Образование

IQS процедурите са 4 на брой в рамките на 6 месеца. Стимулирането на индивидуалните невро-рефлекторни точки на всеки отделен пациент помага за разпадане на никотиновите молекули, натрупани в организма при пушене, и засилва отделянето на ендогенни вещества от организма наречени бета-ендорфини. Последните обгръщат никотиновите рецептори и молекули и спират усещането за никотинов глад. IQS е разработен на базата на научни и медицински изледвания. По този начин се осъществява един естествен процес, който не е стресов за организма, не води до напълняване и нервност.

Квалификации

Д-р Ваня Мацанова завършва Медицински университет София през 1998 г. Придобива специалност Физикална и рехабилитационна медицина през 2010 г. ;от 2020 г. има образователна и научна степен “доктор” и следните допълнителни квалификации:

  • Kурсове по лазертерапия, електродиагностика и електростимулации, постизометрична релаксация и акупунктура;
  • Интереси в областта на рефлексотерапията и повлияване на болката и метаболизма чрез нея;
  • Участие в национални конгреси и семинари по специалността.
Биография

В периода от 1999 г. до 2000 г. д-р Мацанова работи като лекар-диетолог към МБАЛ Национална кардиологична болница София. От 2001 г. до 2007 г. е лекар-ординатор в ортопедично-рехабилитационно отделение на Специализираната болница за долекуване и продължително лечение в Панчарево. От 2007 г. д-р Мацанова работи в Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ "Царица Йоанна" (ИСУЛ) София. Към момента е част и от екипа специалисти на ДКЦ Асцендент София, където прилага метода IQS. Владее английски, руски и френски език.

Допълнителна информация
www.ascendent.bg
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Супердок са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час

ДКЦ Асцендент

София · ул. Бачо Киро 47 · Телефон: 029839494 · 0885542079
javascript loading
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Healee

Направи онлайн консултация с

Д-р Ваня Мацанова-Симова IQS Bulgaria (I Quit Smoking)

Свържи се с лекаря в Healee. Питай за симптоми и оплаквания, споделяй здравни данни, снимки, лабораторни резултати. Получи консултация и насоки за лечение.
Свържете се с лекаря

Свали Healee от App Store или Google Play, или ползвай на app.healee.com