плюс Абонирай се

Стомашен ботокс - МБАЛ Вита

Манипулация

София

Най-ранен час: сряда в 16:00

Стомашният ботокс (Stomach Botox) е нова, модерна и ефективна манипулация за намаляване на апетита, прилагана с успех от специалистите в МБАЛ Вита. Поставянето на ботулинов токсин /ботокс/ в стомаха е нов метод за отслабване, основан на инжектиране на ботокс в определени части на стомаха по ендоскопски път. Така свиването на стомашните мускули се ограничава, скоростта на стомашното изпразване се забавя и апетитът на пациента рязко намалява.
В България стомашен ботокс се поставя единствено в МБАЛ Вита.

Цената е 1900 лева и в нея влиза:

  • Манипулация по поставяне на стомашен ботокс;
  • Гастроскопия;
  • Анестезия и всички необходими консумативи.


Снимка: freepik.com

Образование

Това е изцяло ендоскопска процедура, извършвана през устата. Извършва се задължително на гладно с гастроскопско изследване. Единственият дискомфорт, който пациентът усеща, е убождането при венозното поставяне на упойката преди началото на гастроскопията. Това изследване позволява да се изследва в детайли вътрешността на стомаха. След щателен оглед, на точно определени места се инжектира ботокс. Процедурата продължава средно между 15 и 20 минути, след което пациентът се събужда, а час-два по-късно вече е изписан.

Квалификации

Манипулацията е подходяща за пациенти, които: не успяват да спазват диети; не се движат редовно; имат здравословни проблеми, свързани със затлъстяване. Прилага се при пациенти с индекс на телесна маса (ИТМ) не по-висок от 35 и възраст от 18 до 65 години. За хора с по-висок индекс на телесната маса и за по-възрастни не е препоръчителен. Възможно е по време на извършване на гaстроскопията да бъде открито заболяване на стомаха (язва на стомаха, гастрит и язва на дванайсетопръстника), което е неочаквано за пациента. В този случай инжектирането на ботокс не може да бъде извършено преди лечение.

Биография

С този метод може да загубите между 4 и 20 килограма за 5-6 месеца. Съществено е да установите един нов начин на хранене след тази манипулация, който след това да стане постоянен за Вас. Ефектът на стомашния ботокс започва 72 часа след процедурата и продължава около четири до шест месеца. След това трябва да се направи преглед и оценка как върви отслабването и дали са компенсирани съпътстващите затлъстяването увреждания.
При определени условия ботоксът може да бъде повторен след шест месеца три пъти подред.

Допълнителна информация
bariatria.vita.bg/

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
5 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

Център за Метаболитна и бариатрична хирургия МБАЛ Вита

София · ул. Филип Кутев 10 · Телефон: 024522000
javascript loading...
Важна информация

Уважаеми пациенти,
Бихме искали да Ви обърнем внимание, че ако имате неплатени задължения, те ще бъдат изискани на регистратура, преди да бъдете обслужени отново. Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация.

  • Стомашен ботокс 1900,00 лв.