Стомашен ботокс, Манипулация, София | Супердок

Стомашен ботокс

Манипулация

София

Най-ранен час
15 юни 14:00

Стомашният ботокс (Stomach Botox) е нова, модерна и ефективна манипулация за намаляване на апетита, прилагана с успех от специалистите в МБАЛ Вита. Поставянето на ботулинов токсин /ботокс/ в стомаха е нов метод за отслабване, основан на инжектиране на ботокс в определени части на стомаха по ендоскопски път. Така свиването на стомашните мускули се ограничава, скоростта на стомашното изпразване се забавя и апетитът на пациента рязко намалява.
В България стомашен ботокс се поставя единствено в МБАЛ Вита.
Цената е 1600 лева и в нея влиза:
• преглед от гастро-ентеролог преди самата манипулация;
• минимални лабораторни изследвания;
• гастроскопия;
• анестезия;
• всички необходими консумативи.
Снимка: freepik.com

Образование

Това е изцяло ендоскопска процедура, извършвана през устата. Извършва се задължително на гладно с гастроскопско изследване. Единственият дискомфорт, който пациентът усеща, е убождането при венозното поставяне на упойката преди началото на гастроскопията. Това изследване позволява да се изследва в детайли вътрешността на стомаха. След щателен оглед, на точно определени места се инжектира ботокс. Процедурата продължава средно между 15 и 20 минути, след което пациентът се събужда, а час-два по-късно вече е изписан.

Квалификации

Манипулацията е подходяща за пациенти, които: не успяват да спазват диети; не се движат редовно; имат здравословни проблеми, свързани със затлъстяване. Прилага се при пациенти с индекс на телесна маса (ИТМ) не по-висок от 35 и възраст от 18 до 65 години. За хора с по-висок индекс на телесната маса и за по-възрастни не е препоръчителен. Възможно е по време на извършване на гaстроскопията да бъде открито заболяване на стомаха (язва на стомаха, гастрит и язва на дванайсетопръстника), което е неочаквано за пациента. В този случай инжектирането на ботокс не може да бъде извършено преди лечение.

Биография

С този метод може да загубите между 4 и 20 килограма за 5-6 месеца. Съществено е да установите един нов начин на хранене след тази манипулация, който след това да стане постоянен за Вас. Ефектът на стомашния ботокс започва 72 часа след процедурата и продължава около четири до шест месеца. След това трябва да се направи преглед и оценка как върви отслабването и дали са компенсирани съпътстващите затлъстяването увреждания.
При определени условия ботоксът може да бъде повторен след шест месеца три пъти подред.

Допълнителна информация
vita.bg

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
2 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

Център за Метаболитна и бариатрична хирургия МБАЛ Вита

София · ул. Филип Кутев 10 · Телефон: 024522000

javascript loading