Проф. Русанка Ковачева, дм, Ендокринолог, Вътрешни болести, София | Супердок

Проф. Русанка Ковачева, дм

Ендокринолог, Вътрешни болести

София

· Над 30 години опит
Най-ранен свободен час
27 април в 14:30

Проф. Русанка Ковачева, дм е водещ специалист ендокринолог в София с над 35 години опит. Извършва специализирани консултации при заболявания на щитовидната и паращитовидните жлези, остеопороза, затлъстяване, захарен диабет и метаболитни нарушения, ултразвукова диагностика на шийна област (щитовидна жлеза, паращитовидни жлези, лимфни възли, слюнчени жлези), както и инвазивна диагностика и лечение на образувания в шийната област.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1982 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 1989 г. и 1993 г. През 1987 г. защитава образователна и научна степен "доктор по медицина". През 2005 г. става доцент, а през 2016 г. професор. До 2017 г. има 91 научни публикации в списания, сборници и монографии (62 български и 29 чуждестранни) и 281 доклада на конгреси и симпозиуми (186 български и 95 чуждестранни).

Допълнителни квалификации

- Специализира многократно в Университетска болница Pitié-Salpêtrière Париж в областта на общата ендокринология, тиреоидология и остеопороза;
- За първи път в България въвежда: ехографското изследване на щитовидната жлеза като основен диагностичен метод в тиреоидната патология, склерозиране на паращитовидни аденоми (хиперплазия) с абсолютен алкохол, приложението на тънкоиглената биопсия под ехографски контрол на възли в щитовидна жлеза и неоперативно лечение на паращитовидни аденоми с ултразвук.

Биография

В периода от 1986 г. до 1991 г. проф. Ковачева е последователно асистент и главен асистент към Клиника по тиреоидни заболявания и болести на минералния костен обмен към УСБАЛЕ "Акад. Ив. Пенчев" София. От 2006 г. до 2009 г. е председател на Борда на директорите на болницата, а от 2008 г. е Началник отделение по Инвазивна диагностика и лечение към Клиника по тиреоидни заболявания и болести на минералния костен обмен. От 2016 г. до момента е Началник Клиника по тиреоидни заболявания и болести на минералния костен обмен. Част е и от екипа специалисти на МЦ Артендо София.

Повече информация
arthendo.com

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 мнение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час за преглед

МЦ Артендо

София · бул. България 81 В · Телефон: 0879341879

Работи с деца
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате: кръвни изследвания (хормонални, биохимични), ехографски изследвания, скенер, магнитен резонанс, епикризи.