Доц. Д-р Росица Чамова, дм, Диетолог, Варна | Супердок

Доц. Д-р Росица Чамова, дм

Диетолог

Варна

· 20 - 25 години опит
Най-ранен час
Утре в 15:00

Доц. д-р Росица Чамова, дм е специалист диетолог във Варна с над 20 години опит. Консултира бременни и кърмещи жени за начина на храненето им. Консултира пациенти с наднормено и поднормено тегло, метаболитен синдром, инсулинова резистентност, захарен диабет, с чернодробни, бъбречни, стомашно-чревни заболявания, с разстройства в хранителното поведение. Използва професионална апаратура (биоелектричен импеданс анализатор) за анализ на телесния състав. Изготвя индивидуални хранителни режими. Предлага възможност за генетични изследвания.

Healee
Доц. Чамова, дм провежда и онлайн консултации – може да се свържете с нея в приложението Healee.
Образование

Завършва Медицински университет Пловдив през 1996 г. През 2006 г. придобива специалност Спешна медицина, а през 2017 г. - Хранене и диететика. През 2017 г. придобива образователна и научна степен "доктор" след защита на дисертационен труд на тема: "Кърмене и инфекции на пикочните пътища при деца до 3 години".

Квалификации
  • Участие с доклади в над 40 национални и международни научни конференции и конгреси по Хранене и Обществено здравеопазване;
  • Обучителни курсове по Клинично хранене и нутригеномика;
  • Автор на множество научни публикации и на две монографии, чиято тематика е от областта на Храненето и диететиката;
  • Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по хранене и диететика, Българско сдружение по детска гастроентерология, хепатология и хранене, Европейско дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене и Българско дружество по обществено здравеопазване.
Биография

В периода от 1997 г. до 2013 г. д-р Чамова работи като лекар-ординатор в Център за спешна медицинска помощ Ямбол и Варна. От 2011 г. е асистент в катедра "Хигиена и Медицина на бедствените ситуации" към Медицински университет Варна, а от 2018 до 2021 г. е главен асистент към катедра 'Хигиена и епидемиология'. От 2021 г. е доцент. Към момента е част от екипа специалисти на Център за здраве "Д-р Ева Христова".
Владее английски и руски език.

Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Супердок са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час

Център за здраве Д-р Ева Христова

Варна · ул. Константин Величков 32, ет. 1 · Телефон: 0878220901

Работи с деца
error
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа налична медицинска документация и налични актуални лабораторни изследвания.

Healee

Направи онлайн консултация с

Доц. Д-р Росица Чамова, дм

Свържи се с лекаря в Healee. Питай за симптоми и оплаквания, споделяй здравни данни, снимки, лабораторни резултати. Получи консултация и насоки за лечение.
Свържете се с лекаря

Свали Healee от App Store или Google Play, или ползвай на app.healee.com