Д-р Райна Стоянова, Ендокринолог, Диетолог, София | Супердок

Д-р Райна Стоянова

Ендокринолог, Диетолог

5 - 10 години опит
София
Най-ранен възможен час:

Обща информация

Д-р Райна Стоянова е специализант ендокринолог в София с над 8 години медицински опит. Опитът и в областта на храненето започва още от студентските и години. Консултира хора с различни проблеми: наднормено тегло, диабет, стомашно-чревни заболявания, чернодробни болести, автоимунитет, хранителни разстройства, бъбречни заболявания, както и такива, които искат да подобрят хранителните си навици и получат максимална полза от храненето (основно бременни и кърмещи жени). Консултира и изгражда хранителни режими и след генетично изследване NutriGen. Д-р Стоянова не работи с деца.
Образование

Завършва Медицински университет София през 2011 г. Към момента е специализант по Ендокринология и болести на обмяната в Клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" София. Научните й интереси са свързани най-вече с храненето при различни заболявания, хранене при спортисти, микробиомът, чернодробните заболявания и метаболитния синдром.

Допълнителни квалификации

- Стажове до видни имена в сферата на храненето: проф. Готие, проф. Карел, проф. Дюкан, както и в различни хелтиливинг, кетъринг и уелнес компании, които разширяват погледа и подхода към пациента;
- Член на Българското дружество по Хранене и диететика, Българското дружество по парентерално и ентерално хранене (BULSPEN), Българското дружество по Ендокринология, Европейската асоциация по кардиология (ESC), Европейската лига по ревматизъм (EULAR), Международната асоциация по Затлъстяване (TOS), Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), Българската фитнес асоциация (BFS).

Биография

Д-р Стоянова е асистент към катедрата по Клинична фармакология и терапия към Медицински университет София. Участва в различни проекти, свързани със здравословното и балансирано хранене в страната, обучения и семинари на различни тематики, свързани с храненето. От 2019 г. е част и от екипа специалисти на ДКЦ Вита - База 2 София.

Повече информация
vita.bg
Потвърдени мнения на пациенти
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Прекрасен специалист! С много професионално и в същото време приятелско отношение!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Изключително внимателен лекар! Запознава се обстойно със състоянието на пациента и обяснява на достъпен език какви стъпки трябва да се предприемат!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
София
ул. Филип Кутев 10
Телефон: 024522000 , 0889922000
Вторник
15.10.2019
Сряда
16.10.2019
Четвъртък
17.10.2019
Няма свободни часове за онлайн резервация в избраните дни.
Най-ранният свободен час е на:
Допълнителна информация:

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.