Безплатни кардиологични прегледи - ДКЦ Софиямед, Кардиолог, Профилактични прегледи, София | Супердок

Безплатни кардиологични прегледи - ДКЦ Софиямед

Кардиолог, Профилактични прегледи

София

Най-ранен час
В момента няма свободни часове

Екипът на Клиниката по кардиология на УМБАЛ Софиямед ще отбележи Световния ден на сърцето, 29-ти септември, с безплатни кардиологични прегледи. Те ще се проведат на 29.09.2021 г. (сряда) от 13:00 до 17:00 ч. в ДКЦ Софиямед - Блок 1 (бул. Г. М. Димитров 16), каб. №1 с предварително записване на тел. 0895 555 444 и 02 465 00 00 или онлайн през платформата на Superdoc.bg.

Образование

"Профилактични прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повече от 2 рискови фактора за исхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка“, коментира д-р Ивета Ташева, д.м., началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ Софиямед.

Квалификации

Cъpдeчнo-cъдoвитe зaбoлявaния ca пpичинa зa 65% oт cмъpтнocттa в Бългapия, а оĸoлo 80% oт cмъpтните cлyчaи мoгaт дa бъдaт избeгнaти чpeз ĸoнтpoлиpaнe нa pиcĸoви фaĸтopи ĸaтo пpeĸoмepнa yпoтpeбa нa aлĸoxoл, цигapи, пpиeм нa coл, липca нa физичecĸa aĸтивнocт, виcoĸи нивa нa xoлecтepoл и пoвишeнo ĸpъвнo нaлягaнe, и затлъстяване, казва специалистът.

Биография

Прегледът е придружен от ЕКГ и измерване на кръвно налягане. Не е необходима предварителна регистрация на данните на Регистратура.

Допълнителна информация
hospitalsofiamed.bg

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 оценка
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

ДКЦ Софиямед - Блок 1, Г. М. Димитров

София · бул. Г. М. Димитров 16 · Телефон: 0895555444

error
Важна информация

Прегледите се извършват в кабинет 1 на ДКЦ Софиямед - Блок 1 (бул. Г. М. Димитров 16), без преминаване за регистрация на Регистратура. Прегледът е придружен от ЕКГ и измерване на кръвно налягане.