Проф. Филип Куманов, д.м.н., Ендокринолог, Вътрешни болести, София | Супердок

Проф. Филип Куманов, д.м.н.

Ендокринолог, Вътрешни болести

София

· Над 30 години опит
Най-ранен свободен час
сряда в 09:00
Проф. Филип Куманов е специалист ендокринолог и андролог в София. Диагностицира и лекува пациенти със захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза, хипофизни и надбъбречни нарушения, хормонални и метаболитни нарушения. Проф. Куманов преглежда деца и възрастни пациенти. Автор е на повече от 220 оригинални статии, обзори, учебници по ендокринология, монография и доклади. Има научни интереси в областите репродуктивната ендокринология, андрология и невроендокринология.
Образование

Завършва Медицински университет София и има придобити специалности по Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната. Защитени дисертации: "Пролактинова секреция при мъжки хипогонадизъм" (1984 г.) и "Онтогенетични аспекти на тестикуларната недостатъчност" за присъждане на образователна и научна степен "доктор на медицинските науки" (2008 г.). Избран е за Професор по ендокринология през 2009 г.

Допълнителни квалификации

- Член на Европейската академия по андрология, Американската асоциация на клиничните ендокринолози, Европейската невроендокринна асоциация, Европейското дружество по ендокринология;
- Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността, участие с доклади в международни форуми в Хумболдтовия Университет (Берлин), Cleveland Clinic Foundation (САЩ) и Малмьо (Швеция).

Биография

Проф. Куманов е завеждащ клиника в Университетска специализирана болница за активно лечение по ендокринология "Акад. Иван Пенчев" София. Той е един от най-добрите университетски преподаватели с огромен клиничен опит и световно признат авторитет в областта на ендокринологията. Към момента е част и от екипите специалисти на Болница Здравето София и ДКЦ Асцендент София.

Повече информация
zdraveto.com

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 мнение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Не достатъчно прецизен преглед.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час за преглед

МЦ Детско здраве - филиал Маестро Кънев

София · ул. Маестро Кънев 4 · Телефон: 024911719 · 0888906811

Работи с деца
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Цени
  • Първичен преглед 70 лв.
  • Ехография 30 лв.

ДКЦ Асцендент

София · ул. Бачо Киро 47 · Телефон: 029839494 · 0885542079

Работи с деца
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.