плюс Абонирай се

Проф. Николай Дамянов, дмн

Хирург

София

· Над 30 години опит
Най-ранен час: Утре в 14:00

Проф. д-р Николай Дамянов, дмн е хирург с опит в лечението на злокачествените заболявания на храносмилателната система. Рутинни са операциите при рак на стомаха (гастректомия), лапароскопските намеси при хернии, жлъчка и рак на дебелото черво. Професурата му е свързана с операциите при РАК на ПРАВОТО черво (РЕКТУМ) без да се премахва сфинктера и така се избягва носенето на постоянна торбичка.
Проф. Н. Дамянов извършва консултации на пациенти с поставена диагноза и на такива, които вече са преминали през оперативно лечение. Преглеждат се и деца с ФАМИЛНА ПОЛИПОЗА.
Снимка: БНР

Проф. Дамянов, дмн провежда и онлайн консултации – може да се свържете с него в приложението Healee.
Образование

Завършва Медицински университет София през 1984 г. Специалност Обща хирургия придобива през 1989 г. През 1992 г. успешно защитава докторат на тема: "Приложението на CO2 лазер в общата и коремната хирургия" и придобива научно преподавателска степен Кандидат на медицинските науки. От 2005 г. е доцент по хирургия. През 2010 г. придобива научно образователна степен Доктор на медицинските науки със защитата на докторат с тема: "Оптимизирано хирургическо лечение на карцинома и дисталния ректум - акцент върху радикализма и качеството на живот". През 2018 г. е избран за професор в МИ на МВР.

Квалификации

РАКЪТ на ПРАВОТО черво (РЕКТУМ) е акцент в работата на проф. Н. Дамянов, който използва трансаналната интрасфинктерна резекция, без да се премахва сфинктера. При нея е възможно да се избегне ПОСТОЯННА ТОРБИЧКА за тумори на 3-4 см от ануса.
При пациенти с ФАМИЛНА ПОЛИПОЗА на дебелото черво проф. ДАМЯНОВ премахва цялото дебело черво с ректума без да стига до постоянен АНУС ПРЕТЕР, защото сфинктерът (мускулът контролиращ изхождането) се запазва.
При карциноза на перитонеума (може и от генитален произход) се премахват париеталния и висцералния перитонеум и се извършва HIPEC с митомицин.

Биография

От 1984 г. до 2003 г. проф. Дамянов заема последователно длъжностите ординатор в Хирургично отделение Перник, асистент, главен асистент и докторант към катедра Коремна хирургия към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". От 2002 г е началник на Хирургично отделение на Диагностично операционен център към ВМА София. Работил е в Кувейт във Военната болница като консултант онкохирург. Към момента е част от екипа специалисти на Медицински институт на МВР София и МЦ Торакс 2

  • Курс по трансплантации към Хелзински университет;
  • Курс по колопроктология към Холандска асоциация на хепатогастроентерология.

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
5 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Проф. Дамянов е изключителен човек и професионалист. Благодарни сме му за всичко, което прави, за отношението и отзивчивостта!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

Медицински институт на МВР

София · бул. Ген. Скобелев 79 · Телефон: 0889299976
Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

Поради ограничен достъп до Медицински институт на МВР, моля при пристигане в болницата се свържете с мен на телефон: 0889299976. Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

МЦ Торакс 2 София

София · бул. Фритьоф Нансен 21 · Телефон: 029807886 · 0885430889
Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Видео консултации

Провежда видео консултации през приложението Healee.
javascript loading...
Важна информация

Това е календар за ВИДЕО консултации с проф. Дамянов в приложението Healee.

Проф. Николай Дамянов, дмн

Проф. Николай Дамянов, дмн

Хирург
Днес
Здравейте, напоследък се чувствам некомфортно и искам да обсъдя моите притеснения
Проф. Николай Дамянов, дмн
Здравейте!
Благодаря, че се свързахте с мен. Нека обсъдим вашите притеснения подробно.
Aa...

Направи онлайн консултация с

Проф. Николай Дамянов, дмн

Свържи се с лекаря в Healee. Питай за симптоми и оплаквания, споделяй здравни данни, снимки, лабораторни резултати. Получи консултация и насоки за лечение.
Свържете се с лекаря

Свали Healee от App Store или Google Play, или ползвай на app.healee.com