Проф. Николай Дамянов, дмн, Хирург, София | Супердок

Проф. Николай Дамянов, дмн

Хирург

София

· Над 30 години опит
Най-ранен час: Утре в 14:00

Проф. д-р Николай Дамянов, дмн е хирург с опит в лечението на злокачествените заболявания на храносмилателната система. Рутинни са операциите при рак на стомаха (гастректомия), лапароскопските намеси при хернии, жлъчка и рак на дебелото черво. Професурата му е свързана с операциите при РАК на ПРАВОТО черво (РЕКТУМ) без да се премахва сфинктера и така се избягва носенето на постоянна торбичка.
Проф. Н. Дамянов извършва консултации на пациенти с поставена диагноза и на такива, които вече са преминали през оперативно лечение. Преглеждат се и деца с ФАМИЛНА ПОЛИПОЗА.
Снимка: БНР

Healee
Проф. Дамянов, дмн провежда и онлайн консултации – може да се свържете с него в приложението Healee.
Образование

Завършва Медицински университет София през 1984 г. Специалност Обща хирургия придобива през 1989 г. През 1992 г. успешно защитава докторат на тема: "Приложението на CO2 лазер в общата и коремната хирургия" и придобива научно преподавателска степен Кандидат на медицинските науки. От 2005 г. е доцент по хирургия. През 2010 г. придобива научно образователна степен Доктор на медицинските науки със защитата на докторат с тема: "Оптимизирано хирургическо лечение на карцинома и дисталния ректум - акцент върху радикализма и качеството на живот". През 2018 г. е избран за професор в МИ на МВР.

Квалификации

РАКЪТ на ПРАВОТО черво (РЕКТУМ) е акцент в работата на проф. Н. Дамянов, който използва трансаналната интрасфинктерна резекция, без да се премахва сфинктера. При нея е възможно да се избегне ПОСТОЯННА ТОРБИЧКА за тумори на 3-4 см от ануса.
При пациенти с ФАМИЛНА ПОЛИПОЗА на дебелото черво проф. ДАМЯНОВ премахва цялото дебело черво с ректума без да стига до постоянен АНУС ПРЕТЕР, защото сфинктерът (мускулът контролиращ изхождането) се запазва.
При карциноза на перитонеума (може и от генитален произход) се премахват париеталния и висцералния перитонеум и се извършва HIPEC с митомицин.

Биография

От 1984 г. до 2003 г. проф. Дамянов заема последователно длъжностите ординатор в Хирургично отделение Перник, асистент, главен асистент и докторант към катедра Коремна хирургия към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". От 2002 г е началник на Хирургично отделение на Диагностично операционен център към ВМА София. Работил е в Кувейт във Военната болница като консултант онкохирург. Към момента е част от екипа специалисти на Медицински институт на МВР София и МЦ Торакс 2

  • Курс по трансплантации към Хелзински университет;
  • Курс по колопроктология към Холандска асоциация на хепатогастроентерология.

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 оценка
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

Медицински институт на МВР

София · бул. Ген. Скобелев 79 · Телефон: 0889299976
Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

Поради ограничен достъп до Медицински институт на МВР, моля при пристигане в болницата се свържете с мен на телефон: 0889299976. Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

МЦ Торакс 2 София

София · бул. Фритьоф Нансен 21 · Телефон: 029807886 · 0885430889
Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Видео консултации

Провежда видео консултации през приложението Healee .
javascript loading...
Важна информация

Това е календар за ВИДЕО консултации с проф. Дамянов в приложението Healee.

Healee

Направи онлайн консултация с

Проф. Николай Дамянов, дмн

Свържи се с лекаря в Healee. Питай за симптоми и оплаквания, споделяй здравни данни, снимки, лабораторни резултати. Получи консултация и насоки за лечение.
Свържете се с лекаря

Свали Healee от App Store или Google Play, или ползвай на app.healee.com