Д-р Мари Хачмериян-Андреева, Медицинска генетика, Варна | Супердок

Д-р Мари Хачмериян-Андреева

Медицинска генетика

Варна

· 5 - 10 години опит
Най-ранен час: сряда в 10:00

Д-р Мари Хачмериян-Андреева е специалист по медицинска генетика във Варна с 10 години медицински опит и научни интереси в областта на молекулярно-генетичните методи за диагностика на редките генетични болести и често срещаните социално-значими болести с наследствено предразположение.

Образование

Завършва Медицински университет Варна през 2011 г. Своята специалност Медицинска генетика придобива през 2017 г. и защитава дисертационен труд на тема ''Майчин биохимичен скриниг като метод за пренатална генетична профилактика''.

Квалификации
  • Курсове по дисморфология, основи на медицинската генетика, онкогенетика, репродуктивна генетика в Англия, Италия, Холандия, Турция, Полша;
  • Има 27 пълнотекстови публикации и 50 участия публикувани в резюме;
  • Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по генетика и геномика на човека, European Society of Human Genetics и European Cytogeneticists Association.
Биография

През 2012 г. д-р Хачмериян-Андреева е избрана за асистент към Катедра по медицинска генетика към Катедрата по педиатрия и медицинска генетика, а от 2018 г. е назначена на длъжност главен асистент. От своето дипломиране до момента работи в Лаборатория по медицинска генетика към УМБАЛ Св. Марина, като от 2019 г. е началник на структурата.

Допълнителна информация
www.svetamarina.com

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
3 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Изключително внимателна! Очарована съм безкрайно!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Изключително доволна съм от отношението и професионализма както на д-р Хачмериян, така и на всички в лабораторията. Препоръчвам на всеки, който има нужда да се обърне към специалистите. Внимателни са и човек се чувства спокоен. :)
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

Лаборатория по медицинска генетика УМБАЛ Св. Марина

Варна · бул. Христо Смирненски 1, ет. 2, каб. 260 · Телефон: 052978649
Работи с деца
javascript loading
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, свързана с конкретния повод за посещение!