Доц. Любен Ваков, дм, Ендокринолог, София | Супердок

Доц. Любен Ваков, дм

Ендокринолог

София

· Над 30 години опит
Най-ранен свободен час
днес в 16:20

Доц. Любен Ваков е специалист ендокринолог в София над 50 години опит. Диагностицира и лекува пациенти със захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза, хипофизни и надбъбречни нарушения, хормонални и метаболитни нарушения, извършва ехографска диагностика на щитовидна жлеза. Автор е на над 150 научни публикации по специалността в медицинска литература, на раздел по ендокринология в съавторски учебник по Пропедевтика на вътрешните болести, както и на книгата "Хормони и сърдечно-съдова система". Доц. Ваков не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1957 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 1962 г. и 1970 г. През 1982 г. защитава докторска дисертация на тема: Проблеми на диабета. През 1984 г. е избран за доцент.

Допълнителни квалификации

- Курс Ехография на щитовидна жлеза;
- Член на Български лекарски съюз;
- Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

Биография

След своето дипломиране доц. Ваков започва работа по разпределение като началник на Вътрешно отделение към Градска болница Елена. След това работи последователно като асистент, старши асистент и главен асистент в Първа вътрешна клиника и Клиника по ендокринология на Медицинска академия София. От 1984 г. доц. Ваков работи като ръководител на Катедра по Вътрешни болести и Клиника по ендокринология към ВМИ Стара Загора, като в продължение на дълги години чете лекции по двете специалности на студенти медици и специализиращи лекари. Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Торакс 2 София.

Повече информация
thorax.bg

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
2 мнения
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Изключителен професионалист който е и много внимателен. Имах нужда от компетентен съвет и го получих.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Горещо препоръчвам доц. Ваков! Ако имате нужда от Ендокринолог си запазете час при него. Прегледът е много обстоен и на високо професионално ниво. Доц. Ваков обяснява много достъпно състоянието на пациента. Аз съм много доволна от отношението и съветите, които получих!

Запази час за преглед

МЦ Торакс 2 София

София · бул. Фритьоф Нансен 21 · Телефон: 0885430889

Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Работи безкасово със застрахователи:
Алианц Булстрад България Иншурънс Дженерали ДЗИ Доверие Евроинс ЖЗИ Съгласие Уника Фи Хелт