Доц. Любен Ваков, дм, Ендокринолог, София | Супердок

Доц. Любен Ваков, дм

Ендокринолог

Над 30 години опит
София
Най-ранен възможен час: петък в 17:30

Обща информация

Доц. Любен Ваков е специалист ендокринолог в София над 50 години опит. Диагностицира и лекува пациенти със захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза, хипофизни и надбъбречни нарушения, хормонални и метаболитни нарушения, извършва ехографска диагностика на щитовидна жлеза. Автор е на над 150 научни публикации по специалността в медицинска литература, на раздел по ендокринология в съавторски учебник по Пропедевтика на вътрешните болести, както и на книгата "Хормони и сърдечно-съдова система". Доц. Ваков не преглежда деца.
Образование

Завършва Медицински университет София през 1957 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 1962 г. и 1970 г. През 1982 г. защитава докторска дисертация на тема: Проблеми на диабета. През 1984 г. е избран за доцент.

Допълнителни квалификации

- Курс Ехография на щитовидна жлеза;
- Член на Български лекарски съюз;
- Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

Биография

След своето дипломиране доц. Ваков започва работа по разпределение като началник на Вътрешно отделение към Градска болница Елена. След това работи последователно като асистент, старши асистент и главен асистент в Първа вътрешна клиника и Клиника по ендокринология на Медицинска академия София. От 1984 г. доц. Ваков работи като ръководител на Катедра по Вътрешни болести и Клиника по ендокринология към ВМИ Стара Загора, като в продължение на дълги години чете лекции по двете специалности на студенти медици и специализиращи лекари. Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Торакс 2 София.

Повече информация
thorax.bg
Потвърдени мнения на пациенти
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!
София
бул. Фритьоф Нансен 21
Телефон: 0885430889
Избор на по-далечна дата
Сряда
20.11.2019
Четвъртък
21.11.2019
17:00
зает
17:30
зает
18:00
зает
18:30
зает
Петък
22.11.2019
Допълнителна информация:

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.