Изследване на костна плътност (остеоденситометрия) - ДКЦ Вита База 2, Изследване, София | Супердок

Изследване на костна плътност (остеоденситометрия) - ДКЦ Вита База 2

Изследване

София

Най-ранен час
вторник в 12:15

Остеопорозата e прогресиращо заболяване на костите, при което те изтъняват и губят плътността си, стават крехки, чупливи – особено в областта на китките, гръбнака и бедрото. С най-драматични последици е счупването в областта на бедрената шийка поради принудителната имобилизация (обездвижване) и развитието от това на пневмонии. Апаратът остеодензитометър е специализиран за ранен скрининг и превенция на фрактурния риск.

Квалификации

Изследването е подходящо за всички пациенти над 40 години в допенсионна възраст, за предменструалните и постменструалните жени, както и за всички, които имат проблеми с намаляването на костната плътност. Провежда се при анамнеза за фрактура на средна възраст, при фамилна анамнеза за остеопороза, физически слаби лица, пушачи, пациенти подлагани на лечение с кортикостероиди, заседнал начин на живот, употреба на контрацептиви, недостиг на естрогени в млада възраст, повишена консумация на алкохол, висок прием на кофеин, ниско съдържание на калциий в диетата, хипертиреоидизъм, ревматоиден артрит.

Биография

Специалистите препоръчват ежегодно измерване на костната минерална плътност и в случаите на проследяване на ефекта от провеждано лечение. Процедурата е абсолютно безопасна. Запазете час, за да направите изследване на костната плътност (остеоденситометрия) за навременна диагностика на остеопороза и оперативното лечение на различни видове увреди на опорно-двигателния апарат в ДКЦ Вита База 2. Д-р Десислава Иванова – ендокринолог във Вита, извършва изследвания с остеодензиометър на всички пациенти, които се нуждаят от оценка на риска от остеопороза.

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
3 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Докторът отсъстваше. Предложиха ми сестрата да ми направи изследването и да дойда отново, за да ми го разчете докторът. Отказах. Не ми беше приятно, защото специално си взех отпуск за прегледа. На рецепцията бяха много любезни, но чаках около 15 мин да си изяснят какво се случва.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Получих адекватно отношение към пациента.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

ДКЦ Вита База 2

София · ул. Филип Кутев 10 · Телефон: 024522000 · 0889922000

error
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате. При резервация с безкасово разплащане с Дженерали застраховане АД, моля, свържете се предварително с регистратура!

Безкасови прегледи със застрахователи
Алианц България Иншурънс Групама Дженерали ДЗИ ЕЗОК ЖЗИ МетЛайф Съгласие Уника Фи Хелт