плюс Абонирай се

Изследване на костна плътност (остеоденситометрия) - ДКЦ Вита База 2

Изследване

София

Най-ранен час: петък в 12:15

Остеопорозата e прогресиращо заболяване на костите, при което те изтъняват и губят плътността си, стават крехки, чупливи – особено в областта на китките, гръбнака и бедрото. С най-драматични последици е счупването в областта на бедрената шийка поради принудителната имобилизация (обездвижване) и развитието от това на пневмонии. Апаратът остеодензитометър е специализиран за ранен скрининг и превенция на фрактурния риск.

Образование

Изследването е подходящо за всички пациенти над 40 години в допенсионна възраст, за предменструалните и постменструалните жени, както и за всички, които имат проблеми с намаляването на костната плътност. Провежда се при анамнеза за фрактура на средна възраст, при фамилна анамнеза за остеопороза, физически слаби лица, пушачи, пациенти подлагани на лечение с кортикостероиди, заседнал начин на живот, употреба на контрацептиви, недостиг на естрогени в млада възраст, повишена консумация на алкохол, висок прием на кофеин, ниско съдържание на калциий в диетата, хипертиреоидизъм, ревматоиден артрит.

Квалификации

Пакет ОСТЕОПОРОЗА, с цена от 65 лева, включва:

  • Преглед от специалист ендокринолог;
  • Попълване на въпросник за оценка на риска;
  • Ултразвук на петна кост, който дава възможност да се прецени доколко сте застрашена от бъдещо развитие на остеопороза.
Биография

Специалистите препоръчват ежегодно измерване на костната минерална плътност и в случаите на проследяване на ефекта от провеждано лечение. Процедурата е абсолютно безопасна. Запазете час, за да направите изследване на костната плътност (остеоденситометрия) за навременна диагностика на остеопороза и оперативното лечение на различни видове увреди на опорно-двигателния апарат в ДКЦ Вита База 2. Д-р Мариана Недева – ендокринолог във Вита, извършва изследвания с остеодензиометър на всички пациенти, които се нуждаят от оценка на риска от остеопороза.

Допълнителна информация
vita.bg

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
10 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Дошла на време и чаках през кабинета 15-20 минути. Преди това бях и на регистратура. След това доктор излезе и казала че апарат не работи. Планирах този изследването преди време. Никой не обадил. Отменила съм и посещение на доктор, защото няма смисъл без изследването.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Прегледът не се състоя. Нямаше доктор, който да извърши прегледа.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Объркала съм начина на изследване на костна плътност. Много внимателна докторка ми обясни грешката.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Тук НЕ СЕ прави остеодензитометрия. Просто нямат такъв апарат - иначе са много мили и те оставят да чакаш, докато ендокриноложката лично ти го съобщи... Трябва да се поправи в сайта!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Докторът отсъстваше. Предложиха ми сестрата да ми направи изследването и да дойда отново, за да ми го разчете докторът. Отказах. Не ми беше приятно, защото специално си взех отпуск за прегледа. На рецепцията бяха много любезни, но чаках около 15 мин да си изяснят какво се случва.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Получих адекватно отношение към пациента.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

ДКЦ Вита База 2

София · ул. Филип Кутев 10 · Телефон: 024522000 · 0889922000
javascript loading...
Важна информация

Уважаеми пациенти,
Бихме искали да Ви обърнем внимание, че ако имате неплатени задължения, те ще бъдат изискани на регистратура, преди да бъдете обслужени отново. Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация.

Безкасови прегледи със застрахователи
Аксиом Алианц Булстрад Живот България Иншурънс Групама Дженерали ДЗИ Доверие ЕЗК (ЕЗОК) ЖЗИ МетЛайф Съгласие Уника Фи Хелт