плюс Абонирай се

Холтер ЕКГ - МЦ Лора Позитано

Кардиолог, Изследване

София

Най-ранен час: утре в 09:00

В МЦ Лора функционира CheckPoint Cardio - ново поколение Холтер ЕКГ.

Какво представлява CheckPoint Cardio?

Многофункционалната телеметрична система е съвременен и ефикасен метод за директно дистанционно наблюдение, записване и анализиране на множество жизнени показатели, чрез използване на дискретно и удобно устройство.

Какви показатели регистрира?

Тази система позволява наблюдение в реално време на електрокардиограма, сърдечна честота, артериално налягане, кислородна сатурация, дихателна честота и телесна температура. Показатели, които дават изключително важна информация за състоянието на пациентите. Софтуерът позволява изготвянето на подробен почасов анализ с потенциално неограничена продължителност.

С какво тази услуга се различава от обикновения Холтер?

Използваните широко в кардиологичната практика холтери позволяват продължителен запис на електрическата активност на сърцето(ЕКГ) или измерване на артериалното налягане, като устройството може да се използва до 48 часа(най-често 24часа), тъй като е ограничен от заряда на батерията. Дори и да се регистрира тежко патологично състояние или при пациентите да се появят някакви оплаквания, информацията за тези събития е достъпна само след сваляне на устройството и анализиране за записа, което удължава времето за реакция.

С какво е по-добра?

Телеметричната система от своя страна позволява:
1. Едновременното регистриране на няколко показателя, които са от съществена важност за оценката на състоянието на пациента и за поставянето на точната диагноза;
2. Практически неограничено проследяване във времето;
3. Онлайн анализ на всички витални резултати;
4. Постоянна обратна връзка с лекуващия лекар и възможност от негова страна веднага да провери записите за потенциално животозастрашаващи състояния, поради постоянната онлайн връзка с устройството.

При какви заболявания се използва?

Мултифункционалната система може да бъде използвана за диагностицирането и проследяването на пациенти с артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, температурни състояния и промени в кислородното насищане на кръвта/сатурация/, което е актуално при сегашната пандемия.

Допълнителна информация
loramed.com

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
9 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Много любезно отношение и ясни инструкции за важните неща по време на ползване. Полезна процедура за изясняване на различни казуси.
Лечебното заведение отговори на тази оценка
Благодарим Ви за високата оценка.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Чувствамсе като в държавна институция, никой не ти обръща внимание по телефона, само те препраща да звъннеш друг път.Резултатите от разчитането на холтер-екг, трябваше да ми бъдат изпратени петък. Звъня петък привечер, само за да разбера дали са готови, или дали са забравили да ми ги изпратят. Нямал
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час

МЦ Лора - Позитано

София · ул. Позитано 10 · Телефон: 0879826370 · 029808065
javascript loading...
Важна информация

При извършване на изследването с допълнително здравно осигуряване е нужно да представите амбулаторен лист от преглед при специалист с насока за изследването.
Разчитанията се получават до 5 работни дни.

Безкасови прегледи със застрахователи
Аксиом Алианц Булстрад Живот България Иншурънс Групама ДЗИ ЕЗК (ЕЗОК) ЖЗИ ОЗОК Инс Съгласие Фи Хелт
  • Холтер 24 часа 90,00 лв.
  • Холтер 48 часа 165,00 лв.