Холтер ЕКГ - МЦ Лора Позитано

Кардиолог, Изследване

София

Най-ранен час: Утре в 9:00

В МЦ Лора функционира CheckPoint Cardio - ново поколение Холтер ЕКГ.

Какво представлява CheckPoint Cardio?

Многофункционалната телеметрична система е съвременен и ефикасен метод за директно дистанционно наблюдение, записване и анализиране на множество жизнени показатели, чрез използване на дискретно и удобно устройство.

Какви показатели регистрира?

Тази система позволява наблюдение в реално време на електрокардиограма, сърдечна честота, артериално налягане, кислородна сатурация, дихателна честота и телесна температура. Показатели, които дават изключително важна информация за състоянието на пациентите. Софтуерът позволява изготвянето на подробен почасов анализ с потенциално неограничена продължителност.

С какво тази услуга се различава от обикновения Холтер?

Използваните широко в кардиологичната практика холтери позволяват продължителен запис на електрическата активност на сърцето(ЕКГ) или измерване на артериалното налягане, като устройството може да се използва до 48 часа(най-често 24часа), тъй като е ограничен от заряда на батерията. Дори и да се регистрира тежко патологично състояние или при пациентите да се появят някакви оплаквания, информацията за тези събития е достъпна само след сваляне на устройството и анализиране за записа, което удължава времето за реакция.

С какво е по-добра?

Телеметричната система от своя страна позволява:
1. Едновременното регистриране на няколко показателя, които са от съществена важност за оценката на състоянието на пациента и за поставянето на точната диагноза;
2. Практически неограничено проследяване във времето;
3. Онлайн анализ на всички витални резултати;
4. Постоянна обратна връзка с лекуващия лекар и възможност от негова страна веднага да провери записите за потенциално животозастрашаващи състояния, поради постоянната онлайн връзка с устройството.

При какви заболявания се използва?

Мултифункционалната система може да бъде използвана за диагностицирането и проследяването на пациенти с артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, температурни състояния и промени в кислородното насищане на кръвта/сатурация/, което е актуално при сегашната пандемия.

Допълнителна информация
loramed.com
Все още няма оставени оценки
Оценките в Супердок са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час

МЦ Лора - Позитано

София · ул. Позитано 10 · Телефон: 0879826370 · 029808065
javascript loading...
Важна информация

При извършване на изследването с допълнително здравно осигуряване е нужно да представите амбулаторен лист от преглед при специалист с насока за изследването.
Разчитанията се получават до 7 работни дни.

Безкасови прегледи със застрахователи
Аксиом (Медико-21) Алианц България Иншурънс Групама ДЗИ ЕЗК (ЕЗОК) ЖЗИ ОЗОК Инс Съгласие Фи Хелт
  • Холтер 24 часа 77,00лв
  • Холтер 48 часа 139,00лв