плюс Абонирай се

Хистопатология - второ мнение в Германия

Изследване

София

Най-ранен час: понеделник в 9:00

Хистопатологичните изследвания в онкологията включват различни подходи за микроскопско наблюдение и анализ на тъкани с туморен произход, получени чрез биопсия или друга хирургическа интервенция. Патологичните анализи играят важна роля в диагностицирането и определянето на стадия на раковото заболяване и помагат да се изберат възможности за лечение. Хистопатологията е анализ, чрез който се определя дали има наличие на раково образувание. Чрез визуален анализ на човешката тъкан (биопсия) и характеристика на клетките се постига точна диагноза.

Образование

Различните етапи се отнасят до различната дълбочина на анализа. Ако през първия етап се гледат структурите на тъканта и до колко се различават туморните клетки от нормалните, през последващите анализи се идентифицират протеините в туморните клетки, което дава специфична за тумора информация.

Квалификации

За да се извърши изследването, е нужен туморен материал от последната биопсия. Туморните блокчета най-често се пазят в лечебното заведение, в което сте направили биопсията. Пациентите имат достъп до своя материал при желание за допълнителни изследвания. Второто мнение при ракова диагноза чрез хистопатология от NMGenomix се извършва в Института по Клинична Патология, Байройт, Германия. Цената зависи от броя необходими анализи, често се налага да се направят няколко, за да се предостави точна диагноза и е от 700 до 2 000 лв. Определящ фактор е и броят изследваните туморни блокчета.

Биография

Хистопатологичният анализ играе важна роля в диагностицирането и определянето на стадия на раковото заболяване и помага да се изберат възможности за лечение. Докато първият етап на анализа е свързан най-вече с определяне на това дали образованието е злокачествено и от какъв тип е, вторият етап от хистопатологията, наречен имунохистохимия, има за цел определяне на характеристиките на образованието. Целта винаги е една и съща – правилен избор на терапия и определяне на лечение – химиотерапия, лъчетерапия и др.

Допълнителна информация
nmgenomix.com/histopatologiya-vtoro-mnenie
Все още няма оставени оценки
Оценките в Супердок са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час

НМ Дженомикс

София · ул. Бачо Киро 47 · Телефон: 028650106
javascript loading...
Важна информация

Запишете час за тест или за консултация във връзка със същия тест. Всички текущи промоционални условия, обявени на nmgenomix.com, са валидни и при онлайн резервация на час в Супердок. Моля, носете с Вас предходната медицинска документация, с която разполагате.

  • Хитопатология от 1350,00 лв.