График Спермограма - МЦ Доверие, Изследване, София | Супердок

График Спермограма - МЦ Доверие

Изследване

София

Най-ранен час: понеделник в 8:50

Необходими условия за спермограма:

  • Наличие на полово въздържание от 2 до 7 дни;
  • Необходимо е да не се консумира алхохол 24ч. преди процедурата;
  • Не трябва да са употребявани антибиотици и други тежки медикаменти.

Не е необходимо насочване от определен специалист.

Какво преставлява спермограмата?
Спермограмата е изследване на най-важните параметри на сперматозоидите. Това, заедно с изследване на базовите хормони при жената, е най-важното изследване при дефиниране на стерилитет при инфертилната двойка.

Изполва се автоматизирана диагностична система – SCA (Sperm Class Analyzer), която се отличава с висока бързина, прецизност и точност, затова субективен анализ е практически невъзможен.

Паралелно се прави ръчна спермограма от нашите опитни репродуктивни биолози, като резултата от всяка спермограма се осреднява със този на софтуера. По този начин се постига на практика 100% адекватна оценка на състоянието на сперматозоидите на мъжа. В изследването се оценява обема на пробата, нейните физически характеристики, време на втечняване и др. важни показатели на семенната течност.

Разширена спермограма
Трите най-важни показателя на разширената спермограма са броя на сперматозоидите (концентрация), тяхната подвижност и морфология. Минималният брой на сперматозоиди в еякулата, за да може да се каже че мъжът има достатъчно такива, е 39 милиона, но тази бройка може да варира нагоре или надоло в зависимост от останалите показатели. Като концентрация определяме броя сперматозоиди на милилитър като референтна граница е 15 милиона на милилитър.

Оценяваме подвижността като разделяме сперматозоидите в четири групи – бързо прогресивно подвижни, бавно прогресивно подвижни, трептящи и неподвижни сперматозоиди. Морфология на сперматозоидите представлява оценка на тяхната форма, като се фиксират 200 сперматозоида на предметно стъкло и се гледа, сперматозоид по сперматозоид, техните морфологични характеристики – акрозома, глава, вакуола, шийка, опашка.

Главен ембриолог: Мергюл Ферадова

Допълнителна информация
mbal.doverie.bg

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 оценка
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Бързо и без чакане. Резултатите от изследването бяха съобщени на бързо по телефона, без много възможност за допълнителни въпроси.

Запази час

МЦ Доверие

София · ж.к. Овча Купел 2, ул. Фридрих Грюнангер 2 · Телефон: 024036105
javascript loading...
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.