Дженомайнд Профешънъл (Genomind Professional PGx - Gen Pro), Изследване, София | Супердок

Дженомайнд Профешънъл (Genomind Professional PGx - Gen Pro)

Изследване

София

Най-ранен час: Утре в 9:00

Вследствие на бурното развитие на генетиката стана възможно прилагането на „персонализирана медицина“ и в психиатрията. Това е нов медицински модел, при който се използва специфична информация за пациента (примерно генетични характеристики), която позволява да се приложи индивидуализиран подход при лечението. Genomind Professional PGx е фармакогенетичен тест за прецизиране на терапията при пациенти с психиатрични диагнози – депресия, тревожност, биполярно разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство, зависимост към психоактивни вещества и др.

Образование

Тестът Дженомайнд Профешънъл ПиДжиЕкс е инструмент за персонализиране (прецизиране) на Вашата терапия. Той анализира 24 добре изучени гени, за които е известно, че биха могли да взаимодействат и да изменят стандартно очаквания отговор на организма Ви към медикаментите за лечение на психиатрични заболявания. Заради индивидуалните генетични особености на организма се получава така, че един и същи медикамент действа по различен начин на пациенти с едно и също заболяване – например даден антидепресант може да е ефикасен при Ваш познат с диагноза депресия, но не и при Вас.

Квалификации

Тестът е подходящ за пациенти с широк спектър от емоционални и психични разстройства. Подходящ е както за резистентни пациенти, които дълго време са сменяли терапии без успех, така и за новодиагностицирани пациенти, които искат да намалят процеса проба-грешка в лечението. Подходящ е и за деца, ако им предстои лечение с психиатрични медикаменти. Включените в панела гени не изчерпват и не обясняват цялото взаимодействие на биологията на Вашия организъм с медикаментите в психиатричната практика, включени са гени, които са добре изучени и за които има достатъчно клинични и научни данни.

Биография

С помощта на теста Genomind Professional PGx Вашият психиатър може да разбере още дори преди да сте започнали да приемате даден медикамент, дали с него може да се очакват стандартна ефикасност и странични ефекти в норма. Първите 14 гена в панела на теста са фармакодинамични и са свързани с ефекта на медикамента върху Вашия организъм, процеси и състояние. В теста са включени и още 10 гени, които са фармакокинетични и имат отношение към метаболизирането на лекарствата в черния Ви дроб.

Допълнителна информация
nmgenomix.com/genomind-professional-pgx
Все още няма оставени оценки
Оценките в Супердок са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час

НМ Дженомикс

София · ул. Бачо Киро 47 · Телефон: 028650106
javascript loading...
Важна информация

Всички текущи промоционални условия, обявени на nmgenomix.com, са валидни и при онлайн резервация на час в Супердок. Моля, носете с Вас предходната медицинска документация, с която разполагате.

  • Дженомайнд Профешънъл от 1450,00лв