Джийн Сейф (GeneSafe), Изследване, София | Супердок

Джийн Сейф (GeneSafe)

Изследване

София

Най-ранен час: понеделник в 9:00

Бъдещите майки в България вече могат да направят изследването Джийн Сейф – първият неинвазивен пренатален тест за широк спектър генетични аномалии на плода, които не се включват в стандартните скринингови изследвания. За разлика от традиционните неинвазивни пренатални тестове, които дават информация само за хрозмозомни аномалии (синдром на Даун, синдром на Едуардс, синдром на Патау), Джийн Сейф покрива единични гени, отговорни за развитието на тежки генетични дефекти при плода.

Образование

Джийн Сейф е изследване за генетични аномалии при плода чрез извличане и анализ на бебешко ДНК от кръвна проба на майката. Изследването е в различни пакети, включващи както унаследими заболявания (бета-таласемия, сърповидно-клетъчна анемия, муковисцидоза и др.), така и генетични аномалии, свързани с по-голяма възраст на бащата.

Квалификации

Тестът Джийн Сейф се предлага в 3 варианта:

  • Унаследен риск: панел от 4 гена, които са свързани с 5-те най-често срещани унаследяеми генетични заболявания, муковисцидоза, бета таласемия, сърповидно-клетъчна анемия, глухота автозомен рецесивен тип 1А и 1B;
  • Възрастов риск: панел от 25 гена, чиито мутации възникват спонтанно (не са унаследени) и са свързани с 44 генетични заболявания като скелетна дизплазия, вродени сърдечни дефекти, множествени вродени аномалии, разстройства на нервната система, интелектуални нарушения и др.
  • Комбиниран риск: включва гените от унаследен и възрастов риск.
Биография

Тестът е препоръчителен при:

  • Възраст на бащата над 40 години;
  • Ултразвукови находки по време на бременността, свързани с генетично заболяване;
  • Медицинска и/или фамилна история, свързана с най-често срещаните наследствени генетични заболявания;
  • Бъдещи майки, които искат да избегнат риска на амниоцентезата.

Кръвните проби се анализират в сертифицирана лаборатория Genoma, Милано, Италия, част от Eurofins Genoma, партньор на LifeCodexx, Германия.

Допълнителна информация
prenatest.bg
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Супердок са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час

НМ Дженомикс

София · ул. Бачо Киро 47 · Телефон: 028650106
javascript loading
Важна информация

Запишете час за тест или за консултация във връзка със същия тест. Всички текущи промоционални условия, обявени на nmgenomix.com или на сайта на изследването, са валидни и при онлайн резервация на час в Супердок.