Проф. Ернесто Пинторе, Ортопед, София | Супердок

Проф. Ернесто Пинторе

Ортопед

София

· Над 30 години опит
Най-ранен свободен час

Проф. Ернесто Пинторе е специалист ортопед в София с над 30 години опит, придобит в различни школи и здравни системи. Проф. Пинторе гостува ежемесечно в България по покана на международна медицинска мрежа и вече няколко години оперира и консултира български пациенти с широк спектър проблеми в сферата на ортопедията – наследствени и придобити деформации на стъпало, китки, колена и други. Извършва смяна на колянна, тазобедрена и раменна става, като възстановителният процес след интервенцията е значително скъсен, благодарение на уникалната му техника на работа. Проф. Пинторе не преглежда деца.

Образование

- Диплома по медицина и хирургия (Университета в Неапол, Италия), 1981 г.;
- Специализация в областта на хирургията, ортопедията и травмите, 1987 г. (Неапол, Италия);
- Специализация по спортни травми, Университета в Гренобъл, 1989 г.;
- Специализация по ортопедия и травми, патологична хирургия на ръката, Университета в Монпелие (Франция) от 2001 до 2004 г.

Допълнителни квалификации

- Проф. Пинторе е един от авторите и лекторите на Академия Пинторе-Петри – специфична програма за споделяне на практики и умения, припозната от Български лекарски съюз като програма за продължаващо обучение на специалисти в ортопедията у нас;
- Автор на многобройни публикации в международни издания;
- Води лекции, организира семинари и конгреси на международно равнище.

Биография

В периода от 1981 г. до 1983 г. проф. Пинторе работи в Ортопедична клиника към Университета в Неапол (Италия). От 1985 г. до 1986 г. практикува в Ортопедична хирургия в Instituit Calot of Berck sur mer (Франция). От 1986 г. до 1990 г. работи в Ортопедична хирургия в Болничния център на Анеси (Франция). През 1990 г. е хирург в Областна болница на Епсъм (Англия). От 1991 г. до 1993 г. е Началник отделение в Болничния център на Анеси (Франция). От 1994 г. е ръководител на Клиника Ортопедия и травматология в Клиника Малцони в Агрополи, (Италия). Към момента преглежда в ДКЦ Вита База 2 София.

Повече информация
orthopedy.eu
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час за преглед

ДКЦ Вита База 2

София · ул. Филип Кутев 10 · Телефон: 0879815800

Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Повече информация за консултацията и за практиката на професор Ернесто Пинторе в България, може да получите от неговия мениджър: Евгения Александрова на телефон: 0879 815 800.

Цени
  • Консултация 157 лв.
Работи безкасово със застрахователи:
ДЗИ