Проф. Елина Трендафилова, дм, Кардиолог, София | Супердок

Проф. Елина Трендафилова, дм

Кардиолог

София

· Над 30 години опит
Най-ранен свободен час
10 юни в 16:30

Проф. Елина Трендафилова е специалист кардиолог в София с над 30 години опит и научни интереси и изследователски опит в областта на остър коронарен синдром и предсърдно мъждене. Извършва диагностика и лечение на кардиологични заболявания, ЕКГ, електрокардиография (ЕКГ) и др. Избрана е в проучването на Дарик радио за Най-добрите лекари в България в областта Кардиология. Проф. Трендафилова не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1989 г. Своите специалности Вътрешни болести и Кардиология придобива през 1995 г. и 1998 г. През 2005 г. след защитена дисертация придобива образователна и научна степен „доктор”, а през 2008 г. е избрана за доцент към Национална кардиологична болница. През 2018 г. става професор.

Допълнителни квалификации

- Член на Български лекарски съюз, Дружество на кардиолозите в България, Европейско кардиологично дружество, работната група по остри състояния в кардиологията към Европейското кардиологично дружество, редакционната колегия на списание Българска кардиология;
- Съпредседател на Българска сърдечна и съдова асоциация, Fellow на Европейското кардиологично дружество;
- Над 90 научни труда в областта на кардиологията и множество участия на български и международни форуми по кардиология.

Биография

От 1991 г. проф. Трендафилова е асистент в МБАЛ Национална кардиологична болница. От 2011 г. до момента е началник на Отделение за интензивно лечение на сърдечно-съдови заболявания към Клиника по кардиология на МБАЛ НКБ.

Повече информация
dkc-hearthospital.com
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час за преглед

МЦ НКБ (Национална Кардиологична Болница)

София · ул. Коньовица 65 · Телефон: 029211211 · 029211330 · 0884883535

Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Цени
  • Първичен преглед 60 лв.
  • Вторичен преглед 30 лв.
  • ЕКГ 10 лв.
  • Ехокардиография 60 лв.
Работи безкасово със застрахователи:
Булстрад България Иншурънс Дженерали ДЗИ Доверие Евроинс ЖЗИ Медико-21 Съгласие Уника Фи Хелт