Експресен RT-PCR тест за коронавирус (COVID-19) - ДКЦ Софиямед, Изследване, София | Супердок

Експресен RT-PCR тест за коронавирус (COVID-19) - ДКЦ Софиямед

Изследване

София

Най-ранен час
сряда в 8:30

Лабораторията по вирусология на Университетски комплекс „Софиямед“, която е определена за потвърждаваща при изследване на пациенти с COVID-19, се сдоби с последно поколение апаратура за молекулярни изследвания. Новата платформа позволява провеждане на т. нар. ускорено изследване за наличие на коронавирусна РНК посредством RT-PCR метод и резултат за 1 час.
Апаратурата, която вече стартира работа се нарича „iPonatic” и е производство на водещата, световно известна китайска компания „Sansure Biotech“.

Квалификации

Новата платформа ще бъде използвана както за по-бързо получаване на резултати при суспектни пациенти, които се приемат за лечение в болницата, така и за тестване на амбулаторни лица. Фирмата вносител изтъква, че водещата световна роля на „Sansure Biotech“ се доказва и от дела им от цели 40% на китайският пазар в този сегмент. Редица лаборатории в Китай са снабдени именно с тази апаратура и благодарение на нея тестването за коронавируси на населението се извършва по много по-бърз начин.

Биография

Благодарение на новата апаратура „Софиямед“ има възможност да изследва самостоятелно единични проби. Новата методика комбинира бърза екстракция и последваща ускорена амплификация и така резултатът от изследването може да е наличен за 1-2 часа. Тази технология ще даде допълнителна възможност за по-бързото тестване на пациентите, за които при нужда от спешна хоспитализация в лечебното заведение трябва да бъде потвърдена или отхвърлена COVID-19 инфекция при наличие на съответни суспектни клинични изяви. В почивни дни резултатите се получават в рамките на деня според реда на записания час.

Допълнителна информация
hospitalsofiamed.bg

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
69 оценки
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
I received my identification number and the password, but it wasn’t working. I had to get back to the clinic and the receptionist printed my test results for me.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
За разлика от преди, този път на регистрацията за теста спазваха реда на записване и викаха всички по име. Както на регистратура, така и дамата, която взимаше пробите, бяха изключително внимателни и любезни. Резултатът излезе след няколко часа. Този път много добра организация и преживяване!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Не е ли необходимо сестрата, вземаща пробите, да сменя или дезинфекцира ръкавиците след всеки пациент?
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Часовете изобщо не се спазват. Всички са на едно място. Експресният PCR стана за 2 часа, вместо за един, и то защото помолих, понеже наистина ми трябваше спешно. Иначе ми казаха "в рамките на деня". За 190лв тест това е меко казано нелепо. Но персоналът беше много учтив и любезен. Стараят се.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
4 часа и 30 минути от пробовземането до резултата.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Дадена проба в 09.00 резултата беше готов в 10.30 това се случва в неделя. Доволен съм от реда и обслужването.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Платих на касата във същата минута на запазения ми час, нямаше опашка пред кабинката за пробата. Много добро отношение от персонала.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Никого няма да изненадам с факта, че въпреки резервирания час, ми се наложи да чакам 50 минути на студа, сред навалица, която сякаш изобщо не знаеше къде се намира, и се буташе като на опашка за банани през 1986. А освен всичко аз имах симптоми. "Експресният" резултат получих след почти 4 часа...
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
За съжеление организацията беше лоша. Имахме записани часове, именно затова избрах Софиямед . Нито един не беше спазен. Нямаше работно време и не се знаеш кога ще започне взимането на тестовете. Идеята Ви иначе е добра ,с часовете ,но реализацията не. Има какво да се подобри
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Никаква организация! Часа ми беше за 9.24, моя ред дойде към 10.15... А всички бяха с часове! Не виждам причина да се записваш предварително като така или иначе висиш на студа и губиш време. ‘Експресния’ тест беше готов в 16.30 ч. Сами преценете дали за 190 лв да си причинявате това.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Точният час беше единствената причина да отида там.Не се спази. Имаше 6 души пред мен,но дойдоха на групички от фирми, които ни предредиха. Чакащите се ядосаха и вече дистанция не се спазваше, няма и кой да каже какво се случва или да следи за дистанцията. Не отивайте там. НоПерсоналът беше любезен.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Всичко е ораганизирано добре, с изключение на две неща: - няма POS терминал и се плаща само в брой, което в ерата на SumUP, MyPos и тн е безумно - за получаване на медицински сертификат трябва да се отиде още веднъж до регистратура, когато излезе резултатът, вместо да може да бъде свален онлайн
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Бях записана в неделя в първия час за деня - 9ч. за експресен тест, който струва 190 лв. Първо, имаше връзкари - общо 9 на брой вкл. един депутат, които бяха приети преди мен, така че аз бях извикана с 20 мин. закъснение и второ, резултатът излезе след 15ч., така че не виждам кое му е експресното...
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
На бутката за регистрации и плащане, часовете и редът се спазваха. На бутката за вземане на проби - не. Имаше група за изследване от някаква фирма и те пререждаха хората с часове, без от персонала да се опитат да отганизират някакъв ред. Пробата стана за около 4 часа.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Заплатих експресен тест, но излезе след 17 часа.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Всичко беше точно. Неделя в 8.40 дойде момиче, което малко по-късно ме записа и взе парите за теста. Бях първа тъй като имах час за 9.02. Взеха ми проба бързо от устата и 9 и 10 бях тръгнала. Любезни и професионално държане. Много е скъпо, но няма опашки имаш час и всичко беше на ниво.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Много добри професионалисти. Браво!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Професионално, дружелюбно отношение на администраторите при плащането само в брой, получаването на резултата на английски език и особено милата, любезна, със защитно облекло лаборантка мед. милосърдна сестра. Експресен Ковид тест резултат в неделя - за 3-4 часа. Благодарности и успех!
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Платих за услуга, която категорично НЕ отговори на обешаното и платеното. Моля за контакти на които мога да подам оплакване . Мисля да се обърна и към КЗК
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Имах записан час - не се спазваха никакви часове, караха хората подред. Минах половин час след записания ми час, пред мен минаха както хора без час, така и хора с по-следващ час от мене. След това чаках на втора опашка за плащане, където няма постерминал. 190 лв. за "експресен" тест - 10+ часа

Запази час

ДКЦ Софиямед - Блок 1, Г. М. Димитров

София · бул. Г. М. Димитров 16 · Телефон: 0892222979

Работи с деца
Важна информация

ВАЖНО! Проба може да дадете само в обособено място в кабината до Аптека Софиямед (бул. Г. М. Димитров 16). При технологична и организационна натовареност резултатите от изследването с новата апаратура може да бъдат готови и до 4 часа. В 1 резервиран час се осъществява пробовзимане само на 1 човек!

ДКЦ Софиямед - Люлин

София · ж.к. Люлин 7, бул. Джавахарлал Неру 23 · Телефон: 24650003

Работи с деца
Важна информация

ВАЖНО! Проба може да дадете само в обособеното за целта място - входът за пациенти за изследване за коронавирус е откъм паркинга на ДКЦ Софиямед Люлин, бул. Джавахарлал Неру 23. В 1 резервиран час се осъществява пробовзимане само на 1 човек!