Д-р Атанас Банчев, дм, Детски хематолог, София | Супердок

Д-р Атанас Банчев, дм

Детски хематолог

София

· 5 - 10 години опит
Най-ранен свободен час
утре в 15:50

Д-р Атанас Банчев е утвърден специалист - детски хематолог в София. Има защитен дисертационен труд, с който въвежда за първи път в България ехографските методи за оценка на ставния статус при пациенти с Хемофилия. Д-р Банчев има научни публикации във високо ценени международни медицински журнали като "Haemophilia" и "Haemostaseologie".

Образование

- 2013 г. завършва Медицински университет Пловдив със стипендия за отличен успех и особени достижения на немската фондация "Форум на регионите".
- Част от следването си по медицина д-р Банчев прекарва в университети и университетски болници в Австрия, Германия, Италия и Обединеното Кралство.
- 2017 г. започва работа над докторската си теза в Института по експериментална хематология и трансфузионна медицина в Бон, Германия.
- 2019 г. придобива специалност по Детска клинична хематология и онкология. Същата година придобива степен Доктор по медицина, научна специалност – педиатрия.

Допълнителни квалификации

- Специализация по Хемостазеология в Институт по Експериментална хематология и трансфузионна медицина, Университетска клиника в Бон, Германия;
- Мастъркласове по хемостазеология в Милано, Лондон, Будапеща и други;
- Курс за напреднали Ставна ехография при хемофилия в Соренто, Италия;
- Член на EHA (European Hematology Association) и SIOPE (The European Society for Paediatric Oncology).

Биография

През 2014 г. д-р Банчев започва работа в единствената по рода си в България Клиника по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ" София.
Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Малчовците. Говори свободно английски и немски език и използва италиански.

Потвърдени мнения на пациенти

  • Обща оценка
  • Време за изчакване
  • Отношение
Рейтинг
1 мнение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение

Запази час за преглед

МЦ Малчовците

София · ул. Българска легия 3 · Телефон: 0882741745

Работи с НЗОК
Важна информация

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.

Д-р Банчев работи с направление номер 17.