Д-р Ангелина Карамфилова, Патолог, София | Супердок

Д-р Ангелина Карамфилова

Патолог

София

· 5 - 10 години опит
Най-ранен час: Утре в 8:00

Д-р Ангелина Карамфилова е специалист патолог в София с над 9 години медицински опит. Практиката ѝ е тясно насочена към онкопатологията. Извършва диагностика на туморни заболявания на гърда, женска и мъжка полова система, глава и шия, гастро-интестинален тракт, отделителна система, кожа и меки тъкани, както и консултации на готови хистологични препарати и парафинови блокове от предходни хирургични или биопсични интервенции от други лечебни заведения. В УСБАЛ по Онкология разполага с широк набор от имунохистохимични маркери за типизация на туморните процеси и определяне на прогностични и предиктивни фактори, свързани с терапията им (естроген, прогестерон, HER2, ki 67 при рак на гърдата, както и ин ситу хибридизация на HER2 при рак на гърдата и стомах). Осъществява цитологична диагностика на конвенционални цитонамазки от гинекологични прегледи за профилакти на рака на маточната шийка към ДКЦ 25 по стандартизирана Бетезда система и оцветяване по Папаниколау. Д-р Карамфилова работи с възрастни пациенти и деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 2013 г. Своята специалност Обща и клинична патология придобива през 2020 г. след специализация в УМБАЛ Александровска.

Квалификации
 • Специализация: Дерматопатология към Университетска многопрофилна болница Маастрихт, Холандия;
 • Професионално обучение по гинекологична патология и по патология на щитовидната жлеза към Европейско училище по патология;
 • Диагностичен семинар по Дерматопатология към Българско дружество по патология Пловдив;
 • Професионално обучение по патология на отделителната система и мъжка полова система;
 • Клиничен семинарен курс по патология на тема: Патология на гастро-интестинален тракт, гинекологична цитология, гинекологична патология, цитология на бял дроб, белодробна патология, Залцбург.
Биография

От 2015 г. до 2020 г. д-р Карамфилова практикува в Клиника по Обща и клинична патология към УМБАЛ Александровска. От 2020 г. работи в УСБАЛ по Онкология, а от 2021 г. е част и от екипа специалисти на ДКЦ 25 София. Владее английски и испански език.

Потвърдени мнения на пациенти

 • Обща оценка
 • Време за изчакване
 • Отношение
Рейтинг
1 оценка
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Лекар с призванието да бъде такъв! Изключително внимателна, коректна, с прекрасно отношение към пациента. Истински професионалист! Благодаря Ви, д-р Карамфилова!

Запази час

УСБАЛ по Онкология

София · ж.к. Дървеница, ул. Пловдивско поле 6 · Телефон: 028076329 · 028076349
Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

Необходимо е пациентът да предостави всички хистологични препарати (хистологични стъкла) и парафинови блокове с епикриза и хистологичен резултат от предходната хиругична/биопсична интервенция. Те се изискват от клиниката по патология към болницата, в която пациентът е бил хоспитализиран.

 • Консултация готови хист. мат. 80,00лв
 • Имунохистохимия 1 маркер 80,00лв
 • Ин ситу хибридизация HER2 250,00лв

ДКЦ 25

София · ж.к. Младост 3, ул. Свето Преображение 20
Работи с НЗОК Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

За цитонамазки от гинекологични прегледи за профилактина на рака на маточната шийка по НЗОК е необходимо направление за медико-диагностична дейност, издадено от акушер-гинеколог. Трябва да бъде предварително фиксирана, но неоцветена и донесена в същия ден на вземането ѝ.

 • Изработка и разчет цитонамазка 35,00лв