Dr. Spine / Д-р Спайн Рехабилитационен тренажор, Физиотерапевт, Варна | Супердок

Dr. Spine / Д-р Спайн Рехабилитационен тренажор

Физиотерапевт

Варна

Най-ранен свободен час
понеделник в 09:00

Dr. Spine / Д-р Спайн е единственият у нас рехабилитационен тренажор за суха екстензия на гръбначния стълб. Процедурите с него се назначават от физиотерапевт от екипа на МЦ Медикал лайф и успешно премахват болки в гърба, врата и гръдния кош – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака. Tренажорът дава възможност да се справим със заболявания на гръбначния стълб, включително дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след преглед със скенер или ядрено-магнитен резонанс за избягване на хирургична намеса. Д-д Спайн се прилага за сеанси на деца над 10 години.

Образование

Рехабилитационният тренажор позволява разтягане на гръбнака с амплитуда на движенията, подбрани индивидуално за всеки пациент на базата на данни от специална таблица. Полезният ефект е в освобождаването на статичния натиск върху гръбначния стълб и ставите чрез пасивно, стриктно дозирано, физическо упражнение на мускулите на гърба. Курсът на лечение възстановява естествената физиология на мускулите, а следствие на движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, което подобрява качеството на живот и работоспособността ни.

Допълнителни квалификации

- Курсът на възстановяване с процедури може да лекува дискова херния до 12 мм без лекарства и хирургична намеса;
- Dr. Spine / д-р Спайн осигурява лек релаксиращ ефект върху гръбнака;
- Една процедура с тренажора се равнява на 5 км енергично плуване;
- Може да се прилага за сеанси дори на 10-годишни деца;
- Препоръчва се на професионални спортисти за рехабилитация на гръбначния стълб.

Биография

Показания: радикулоневрит, хронична лумбалгия, спондилоза, спондилоартроза, дискова протрузия, дискова херния (след отчитане на данните от ядрено-магнитен резонанс, сколиоза 1-2 ст., торакалгия, цервикалгия
Противопоказания в стадия на остра фаза: травматични наранявания на гръбнака, тумори на гръбначния мозък, остеомиелит, остеопороза, фрактура и изкълчване на стави, радикулоневрит с особена форма синдром на напрежение, менингеални симптоми, секвестрирана херния на междупрешленния диск, ревматоиден артрит, туберкулозен спондилит, бременност.

Повече информация
medicallife.bg
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час за преглед

МЦ Медикал Лайф

Варна · ул. Васил Петлешков 3 · Телефон: 052630000 · 0877700434 · 0877700724

Работи с деца
Важна информация

ВАЖНО! Задължителна е предварителна консултация с физиотерапевт от екипа на МЦ Медикал лайф. Необходимите предварителни изследвания за прегледа са ЯМР или скенер.

Цени
  • Консултация с физиотерапевт 15 лв.
  • 1 процедура 30 лв.
  • 10 процедури 270 лв.
  • 21 процедури 570 лв.