плюс Абонирай се

Dr. Spine / Д-р Спайн Рехабилитационен тренажор

Физиотерапевт

Варна

Най-ранен час: В момента няма свободни часове

Dr. Spine / Д-р Спайн е единственият у нас рехабилитационен тренажор за суха екстензия на гръбначния стълб. Процедурите с него се назначават от физиотерапевт от екипа на МЦ Медикал лайф и успешно премахват болки в гърба, врата и гръдния кош – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака. Tренажорът дава възможност да се справим със заболявания на гръбначния стълб, включително дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след преглед със скенер или ядрено-магнитен резонанс за избягване на хирургична намеса. Д-д Спайн се прилага за сеанси на деца над 10 години.

Образование

Рехабилитационният тренажор позволява разтягане на гръбнака с амплитуда на движенията, подбрани индивидуално за всеки пациент на базата на данни от специална таблица. Полезният ефект е в освобождаването на статичния натиск върху гръбначния стълб и ставите чрез пасивно, стриктно дозирано, физическо упражнение на мускулите на гърба. Курсът на лечение възстановява естествената физиология на мускулите, а следствие на движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, което подобрява качеството на живот и работоспособността ни.

Квалификации
  • Курсът на възстановяване с процедури може да лекува дискова херния до 12 мм без лекарства и хирургична намеса;
  • Dr. Spine / д-р Спайн осигурява лек релаксиращ ефект върху гръбнака;
  • Една процедура с тренажора се равнява на 5 км енергично плуване;
  • Може да се прилага за сеанси дори на 10-годишни деца;
  • Препоръчва се на професионални спортисти за рехабилитация на гръбначния стълб.
Биография

Показания: радикулоневрит, хронична лумбалгия, спондилоза, спондилоартроза, дискова протрузия, дискова херния (след отчитане на данните от ядрено-магнитен резонанс, сколиоза 1-2 ст., торакалгия, цервикалгия
Противопоказания в стадия на остра фаза: травматични наранявания на гръбнака, тумори на гръбначния мозък, остеомиелит, остеопороза, фрактура и изкълчване на стави, радикулоневрит с особена форма синдром на напрежение, менингеални симптоми, секвестрирана херния на междупрешленния диск, ревматоиден артрит, туберкулозен спондилит, бременност.

Допълнителна информация
medicallife.bg
Все още няма оставени оценки
Оценките в Супердок са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!

Запази час

МЦ Медикал Лайф

Варна · ул. Васил Петлешков 3 · Телефон: 052630000 · 0877700434 · 0877700724
Работи с деца
javascript loading...
Важна информация

ВАЖНО! Задължителна е предварителна консултация с физиотерапевт от екипа на МЦ Медикал лайф. Необходимите предварителни изследвания за прегледа са ЯМР или скенер. При пациенти с допълнително здравно осигуряване процедурите се заплащат и се издават документи за възстановяване на средствата.