Проф. Божимир Петровски

Офталмолог (Очен лекар)

Над 30 години опит
София
Най-ранен възможен час:

Обща информация

Проф. Божимир Петровски е специалист офталмолог в София с над 40 години опит в областта на хирургия и патология на ретината и стъкловидното тяло, диагностика и лечение на макулна дегенерация, диабетна ретинопатия, усложнена катаракта, кръвоизливи в ретината и стъкловидното тяло, глаукома. Внедрява първите лазерни операции на ретината в България като внася първия лазерен апарат от САЩ през 1976 г. Има 2 изобретения и 14 признати рационализации. Проф. Петровски не преглежда деца.
Образование
В периода от 1981 г. до 1983 г. печели Хумболтова стипендия в "Макс Емилиян" университет в Мюнхен, където специализира и участва в съвременна витреоретинална хирургия, лазерно лечение на пролиферативната витреоретинопатия, трансплантация на ретината и имплантация на инхибитори на пролиферациите в стъкловидното тяло, под контрол на електронна микроскопия. През 1983 г. защитава своята дисертация в световноизвестния институт "Филатов" в Одеса. След защитата в България проф. Петровски работи в Института по очни болести към Медицинска академия София като доцент и впоследствие като професор.
Допълнителни квалификации
- Постоянен член на Европейската асоциация EURORETINA, на Германското офталмологично дружество и на Американската академия на науките;
- Канен е като гост-професор в Cornell University в Ню Йорк;
- Хирург-демонстрант във Flying Hospital ORBIS (САЩ);
- Бил е Председател на Софийското офталмологично дружество;
- Отговарял е за следдипломната квалификация в Института по очни болести у нас в продължение на 5 години и курсове по "Новости в Офталмологията“.
Биография
От 1996 г. до 1999 г. проф. Петровски практикува в Университетска болница "Макс Емилиян" Мюнхен, Германия. От 1999 г. до 2010 г. работи в Кралската болница на Абу Даби като старши консултант по очни болести и консултант към Кралския двор. От 2010 г. до 2011 г. e гост професор в Университетска очна клиника в Швейцария и извършва клинични изследвания и терапия на сенилната макулна дегенерация. От 2011 г. до 2018 г. е завеждащ Клиниката по очни болести в Университетска болница "Лозенец" София. От 2018 г. проф. Петровски е част от екипа специалисти на ДКЦ Вита София.
Повече информация
vita.bg
Потвърдени мнения на пациенти
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Проф. Петровски е много изчерпателен в обяснение на очните заболявания и прегледа при него е доста детайлен. Определено не бих го заменила с друг очен лекар и го препоръчвам като специалист.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Изключително професионално отношение.Точна диагноза,прецизен преглед. Благодаря от сърце на Професор Петровски,върна спокойствието в мен.Желая му много здраве. Препоръчвам го на всеки с неуточнени диагнози.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Професорът е мил и възпитан. Имаше 2ма стажанти. Позна доста неща за предишни манипулации, диоптри, настинки. Много съм доволна от прегледа, адекватното лечение и доброто отношение!
София
ул. Филип Кутев 10
Телефон: 024522000, 0889922000
Сряда
16.01.2019
Четвъртък
17.01.2019
13:30
зает
14:00
зает
15:00
зает
Петък
18.01.2019
Допълнителна информация:
Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.