МЦ Аксаково | Супердок

МЦ Аксаково

Медицински център
Варна
Аксаково, ул. Капитан Петко Войвода 7
052762062
mcaks.org
 • Обща информация

  Водещи принципи в дейността на екипа специалисти в МЦ Аксаково са и приоритетите заложени в Националната здравна стратегия:
  - Укрепване здравето на хората през целия им живот, като се прибавят години към живота и живот към годините;
  - Понижаване заболеваемостта и намаляване страданията, причинявани от основни болести, травми и увреждания.
  - Справедливост, достъпност и качество на здравеопазването, както и участие и солидарност между отделните индивиди и социални групи.

 • Услуги

  МЦ Аксаково със своя екип от специалисти предлага качествени специализирани медицински услуги в 16 направления. В центъра се извършват аудиометрия, фетално мониториране, доплерова сонография, ехография на щитовидна жлеза и млечни жлези, кинезитерапия и ЛФК, както и трудотерапия. Предлагат се: провеждане на профилактични прегледи на служители от предприятия с осигурен специалист по трудова медицина; изготвяне на медицински свидетелства и изследвания за детска градина и ясла.

 • Оборудване

  Центърът се старае периодично да подновява и поддържа високо качество на работната апаратура. Така към днешна дата специалистите работят с:
  - Графично скопичен апарат с дигитално управление, ниска лъчева доза и възможности за индивидуален контрол на лъчевата доза при всеки пациент, при идеални условия на работната среда;
  - Кугел за дентални секторни графии с перфектност на образа;
  - Ехограф висок клас с възможност за 3D-4D визуализация на плода при бременни, доплерово изследване на съдове, оглед на щитовидни и млечни жлези и коремни органи;
  - Нова очна апаратура за по-качествен преглед.

 • Изследвания

  МЦ Аксаково разполага още с обновена рехабилитация с възможности за раздвижване на пациенти след травми на опорно-двигателния апарат, след инсулти, процедури при коксартроза, упражнения при сколиоза и др. На територията на центъра се помещава и лаборатория с широк набор от услуги.

 • Здравно осигуряване

  МЦ Аксаково работи със Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Лекари