Проф. Тома Пожарлиев, дм

Мамолог, Онколог, Хирург

Над 30 години опит
София
Най-ранен възможен час:

Обща информация

Проф. Тома Пожарлиев, дм е един от най-добрите хирурзи в България. Има огромен опит в диагностиката и оперативното лечение при злокачествени заболявания на стомах, дебело черво, млечени жлези, над 10 000 ендоскопски операции при жлъчно-каменна болест, хиатални, диафрагмални и хернии на предна коремна стена, заболявания на матка и яйчници и спешни състояния. Проф. Пожарлиев извършва първата у нас и на Балканския полуостров лапароскопска операция при жлъчно-каменна болест през 1993 г. и поставя началото на лапароскопската (минимално-инвазивната) хирургия у нас.
Снимка: МБАЛ Доверие
Образование
Завършва Медицински университет София през 1976 г. През 1977 г. става кандидат на медицинските науки с дисертация в областта на жлъчно-чернодробната хирургия, от 1993 г. е Доктор на медицинските науки с дисертация в областта на лапароскопската хирургия. През 1989 г. е избран за доцент, а 1998 г. – за професор.
Притежава специалности Хирургия, Онкология и Спешна медицина. Специализирал е в Москва, Виена, Базел, Инсбрук и Мадрид.
Допълнителни квалификации
Членува в пленума на българското хирургично дружество, европейското дружество на хирурзите, българската асоциация на хирурзи и гастроентеролози, специализирания съвет по хирургия. Председател е на секцията по миниинвазивна хирургия и почетен член на лапароскопските дружества на Сърбия и Македония. Има над 180 публикации в сферата на спешната, коремната и лапароскопската хирургия.
Научните му интереси са областите Лапароскопска хирургия, Жлъчно-чернодробна хирургия, Хирургия на стомаха и дуоденума, Хирургия на дебелото и правото черво, Херниология.
Биография
Проф. Пожарлиев започва своята кариера в МБАЛ Пирдоп. В периода 1989-2012 г. проф. Пожарлиев е началник на Клиника по хирургия на МБАЛ Св. Анна, София - в сегашният й вид, структура и организация на дейността, клиниката е формирана от него.
В момента проф. Пожарлиев консултира в отделението по обща и ендоскопска хирургия на МБАЛ Доверие и в кабинета си на ул. Солунска 42, София.
Потвърдени мнения на пациенти
Обща оценка
Бързо обслужване
Отношение
Това е Доктора, на когото имам най-голямо доверие. Благодаря на целия екип. Страхотни сте! Професионално и много ведро отношение към пациентите.
Обща оценка
Бързо обслужване
Отношение
Обща оценка
Бързо обслужване
Отношение
Обща оценка
Бързо обслужване
Отношение
Хирургичен кабинет
София
ул. Солунска 42
Телефон: 029800151
Неделя
19.08.2018
Понеделник
20.08.2018
Вторник
21.08.2018
Няма свободни часове за онлайн резервация в избраните дни.
Най-ранният свободен час е на:
Допълнителна информация:
Проф. Пожарлиев работи с деца над 3 години. Моля носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.