Проф. Тома Пожарлиев, дм

Мамолог, Онколог, Хирург

Над 30 години опит
София
Най-ранен възможен час:

Обща информация

Проф. Тома Пожарлиев, дм е един от най-добрите хирурзи в България. Има огромен опит в диагностиката и оперативното лечение при злокачествени заболявания на стомах, дебело черво, млечени жлези, над 10 000 ендоскопски операции при жлъчно-каменна болест, хиатални, диафрагмални и хернии на предна коремна стена, заболявания на матка и яйчници и спешни състояния. Проф. Пожарлиев извършва първата у нас и на Балканския полуостров лапароскопска операция при жлъчно-каменна болест през 1993 г. и поставя началото на лапароскопската (минимално-инвазивната) хирургия у нас.
Снимка: МБАЛ Доверие
Образование
Завършва Медицински университет София през 1976 г. През 1977 г. става кандидат на медицинските науки с дисертация в областта на жлъчно-чернодробната хирургия, от 1993 г. е Доктор на медицинските науки с дисертация в областта на лапароскопската хирургия. През 1989 г. е избран за доцент, а 1998 г. – за професор.
Притежава специалности Хирургия, Онкология и Спешна медицина. Специализирал е в Москва, Виена, Базел, Инсбрук и Мадрид.
Допълнителни квалификации
Членува в пленума на българското хирургично дружество, европейското дружество на хирурзите, българската асоциация на хирурзи и гастроентеролози, специализирания съвет по хирургия. Председател е на секцията по миниинвазивна хирургия и почетен член на лапароскопските дружества на Сърбия и Македония. Има над 180 публикации в сферата на спешната, коремната и лапароскопската хирургия.
Научните му интереси са областите Лапароскопска хирургия, Жлъчно-чернодробна хирургия, Хирургия на стомаха и дуоденума, Хирургия на дебелото и правото черво, Херниология.
Биография
Проф. Пожарлиев започва своята кариера в МБАЛ Пирдоп. В периода 1989-2012 г. проф. Пожарлиев е началник на Клиника по хирургия на МБАЛ Св. Анна, София - в сегашният й вид, структура и организация на дейността, клиниката е формирана от него.
В момента проф. Пожарлиев консултира в отделението по обща и ендоскопска хирургия на МБАЛ Доверие и в кабинета си на ул. Солунска 42, София.
Потвърдени мнения на пациенти
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Професора е мнго внимателен и изключителен професионалист, с натрупан много опит през времето на неговта практика. Екипа които е събрал са мног любезен и внимателни с тази комбинация ще привличат клиенти дълго време, които ги интересува само нивото на услугата, а не цената за самата услуга.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Това е Доктора, на когото имам най-голямо доверие. Благодаря на целия екип. Страхотни сте! Професионално и много ведро отношение към пациентите.
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Обща оценка
Време за изчакване
Отношение
Хирургичен кабинет
София
ул. Солунска 42
Телефон: 029800151
Петък
22.02.2019
Събота
23.02.2019
Неделя
24.02.2019
Няма свободни часове за онлайн резервация в избраните дни.
Най-ранният свободен час е на:
Допълнителна информация:
Проф. Пожарлиев работи с деца над 3 години. Моля носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.