Проф. Ботьо Ангелов, дм, Офталмолог (Очен лекар), София | Супердок

Проф. Ботьо Ангелов, дм

Офталмолог (Очен лекар)

Над 30 години опит
София
Най-ранен възможен час:

Обща информация

Проф. Ботьо Ангелов е специалист офталмолог в София с над 35 години опит. Извършва консултативни прегледи, диагностика и лечение на очни болести, висококвалифицирана помощ за диагностика и лечение на глаукома, хирургично, консервативно и лазерно лечение, хирургия на катаракта (вътрешно перде), заболявания

на клепачите, заболявания на слъзния апарат, роговицата, разнообразна очна патология като усложнения от системни заболявания като захарен диабет, артериална хипертония, тиреотоксикоза и др. През годините се занимава с преподавателска дейност и публикува множество научни трудове.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1983 г. и има придобита специалност Очни болести през 1985 г. През 1988 г. защитава образователната и научна степен "доктор" към Медицински университет София. Завършва магистратура по Здравна политика и здравен мениджмънт през 2003 г. През 2017 г. е избран за доцент при Катедрата по очни болести към Медицински университет София, а през 2015 г. за професор.

Допълнителни квалификации

- Организатор на Международен симпозиум на фондация "Национална академия Глаукома" със сесии: Глаукома, Ретина, Катарактра, като до момента са проведени 12 международни симпозиума (руско-български, сръбско-български, Израел, Македония, Беларус и др.);
- Множество специализации в Швеция, Германия, Унгария, Украйна, Австрия;
- Ръководител на над 10 специализанти и 6 докторанти;
- Член на Европейска глаукомна асоциация, Европейска асоциация по катаракта и рефрактивна хирургия, Съюза на офталмолози в България;
- Гост-лектор на редица международни конгреси.

Биография

Проф. Ангелов е създател и главен редактор на списание "Български форум Глаукома". Създава и фондация "Национална академия Глаукома", която има за цел да съдейства за обучението на специалисти и да си сътрудничи с пациентските организации в борбата с глаукомата. От 2008 г. проф. Ангелов е началник на I-во очно отделение към УМБАЛ Александровска София, а от 2015 г. е началник на Очно отделение към Медицински институт МВР София. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ ПТБ-Мед София. Владее английски и руски език.

Повече информация
ptb-med.com
Потвърдени мнения на пациенти
Все още няма оставени оценки за този лекар.
Оценките в Superdoc са от реални пациенти, резервирали час за преглед онлайн. Резервирайте час и споделете Вашето мнение!
София
бул. Д-р Петър Дертлиев 25, TK Лабиринт, блок Б
Телефон: 0890999084
Петък
19.07.2019
Събота
20.07.2019
Неделя
21.07.2019
Няма свободни часове за онлайн резервация в избраните дни.
Най-ранният свободен час е на:
Цени:
Първичен преглед: 40 лв.
Вторичен преглед: 20 лв.
Допълнителна информация:

Моля, на прегледа носете с Вас предходната медицинска документация, с която разполагате, както и медикаментите, които приемате.